Volledig scherm
Berry van Peer. © Lawrence Lustig/PDC

Berry van Peer: 'Ik heb vooral van mezelf gewonnen'

Berry van Peer was in tranen nadat hij zich maandagavond in een thriller had weten te plaatsen voor de tweede ronde van de Grand Slam of Darts. De darter uit Sprundel had veel minder last van darteritus dan in zijn vorige partij tegen Gary Anderson (1-5), maar moest diep gaan om de Schotse BDO-speler Cameron Menzies te verslaan: 5-4. 

Na afloop vertelde de nog zichtbaar geëmotioneerde Van Peer voor de camera tegen RTL's Arjan van der Giessen dat hij vond dat hij vooral van zichzelf had gewonnen. 'Andere spelers hebben mij hulp aangeboden en gesteund. Op het einde kreeg ik nog wel weer even last van die darteritus, maar ik ben er doorheen. Het verbaasde me dat ik zo goed stond te gooien. Dit doet me heel goed.'

Thriller

De wedstrijd liep uit op een ware thriller. In de zevende leg miste Van Peer bij een 4-2 voorsprong drie matchdarts, waarna Menzies terugkwam tot 4-4 in legs. In de beslissende negende leg miste Menzies liefst zeven matchdarts en ook Van Peer miste - terwijl zijn worpen steeds moeizamer verliepen - nog een matchdart voordat hij de partij toch nog naar zich toetrok: 5-4. 

Dartritus

In zijn wedstrijd tegen Gary Anderson had Van Peer zondagavond veel last van darteritus, een aandoening waarbij het voor een darter nauwelijks nog mogelijk is om een pijl op het juiste moment los te laten. Na afloop van die partij zei Van Peer te vrezen voor zijn carrière. Een dag later zag de wereld er al heel anders uit voor hem.

Suljovic

In de volgende ronde van de Grand Slam of Darts wacht voor Van Peer een ontmoeting met Mensur Suljovic, die ook met darteritus heeft geworsteld maar zich daarna nog in de wereldtop wist te nestelen. 

Volledig scherm
Berry van Peer en Cameron Menzies zitten er allebei doorheen na hun thriller op de Grand Slam of Darts in Wolverhampton. © PDC/Lawrence Lustig
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement