Volledig scherm
Reno de Hondt © Beeld Werkt

Hattrick Trappers-speler Reno de Hondt bij Oranje

In de eerste van twee oefeninterlands tegen België dit weekend heeft Trappers-speler Reno de Hondt zaterdagavond drie keer gescoord. Het Nederlands team won de ontmoeting in Mechelen met 8-3.

Bij beide ploegen ontbrak een aantal routiniers, zodat er veel jonge spelers op het ijs stonden. Trappers-coach Bo Subr vervulde bij Oranje de rol van bondscoach bij absentie van de eigenlijke bondscoach Doug Mason, die vanwege clubverplichtingen al was afgereisd naar Oostenrijk. Normaal gesproken is Subr een van de assistenten van Mason, samen met Josh Mizerek (assistent bij Trappers) en Mike Nason (coach Heerenveen Flyers). 

In de eerste periode scoorden de Trappers-spelers Danny Stempher, Jonne de Bonth en Reno De Hondt (2x) en was er ook een treffer van Bosschenaar Evo Suurhoff, die voor het Toekomstteam van Trappers speelt. België kon daar in de eerste periode slechts 1 doelpunt tegenover stellen. 

In de tweede periode was Oranje alleen trefzeker via Eindhovenaar Jorn van Soest (Kemphanen). In de derde periode kwamen daar nog doelpunten bij van Renzo Meulenbeek (Eaters Geleen) en opnieuw Reno de Hondt. De laatste treffer was van de Belgen, zodat er uiteindelijk 3-8 op het scorebord stond. 

Zondagavond nemen beide landenteams het opnieuw tegen elkaar op, dan in Geleen.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement