Volledig scherm
Roy Dekkers. © Beeld Werkt

Jong talent dient zich aan bij DESK: 'Een periode zou mooi zijn'

DESK degradeerde naar de derde klasse. Treurnis alom in Kaatsheuvel. Maar het opende wel de deur voor Roy Dekkers (19), die al vier treffers maakte.

Afgelopen zondagmiddag mocht Roy Dekkers (19) lang dromen van de rol als matchwinner in de wedstrijd tegen JEKA. Bij winst op de koploper in de derde klasse B zou DESK bovendien echt mee gaan doen om de eerste plaats. Maar alle mooie bespiegelingen ten spijt, in de slotfase kwamen de Bredanaars alsnog langszij.

Teleurgesteld? Wellicht. Maar over de seizoenstart is Door Eendracht Sterk Kaatsheuvel dik tevreden. Ga maar na: vorig seizoen viel in mei voor de geel-blauwen in een heel treurig decor  het scorebord werkte niet, de voorzitter moest in arren moede in de sponsorruimte zelf zijn biertje tappen, jonge vrijwilligers voor de kassa waren niet op komen dagen - het doek toen in de nacompetitie Unitas de thuisclub de oren had gewassen. DESK, de ooit zo roemruchte amateurclub, kukelde naar de derde klasse.

Uittocht

Er begon een uittocht. Veel routiniers zochten hun heil elders. Nieuwe spelers kwamen er maar amper voor terug. Trainer Harry Biemans, die na dit seizoen zelf vertrekt bij de club, moest gaan shoppen bij de A-jeugd. Vier ervan, Jur Molenschot, Mathijs Emmers, Rik Luijten en Roy Dekkers, kregen hun kans bij het eerste.

Vooral voor Dekkers pakte dat heel aardig uit: door zijn treffer tegen JEKA heeft de spits al vier keer gescoord. Dan heb je als nieuwkomer toch je visitekaartje afgegeven. Die kans was hem wellicht niet vergund als DESK zich in de tweede klasse had gehandhaafd. ,,Zo is het wel. Degraderen is natuurlijk nooit leuk, maar daardoor speel ik nu wel in het eerste. Ik kan laten zie wat ik in huis heb."

Quote

Degraderen is natuurlijk nooit leuk, maar daardoor speel ik nu wel in het eerste.

Roy Dekkers

Dekkers, die zijn voetballoopbaan bij zaterdagderdeklasser SSC'55 is begonnen, merkt dat er bij DESK weer vertrouwen is in de toekomst. ,,Dat heeft alles met de resultaten te maken. We wonnen de eerste wedstrijd bij ZIGO met 0-3, dat was al een mooie opsteker. Daarna bleven we heel aardig presteren. Dan merk je dat er binnen de club ook iets gaat veranderen. Het is gezelliger in de kantine, de mensen blijven er langer hangen. En er komt al wat meer publiek kijken."

Senang

Zelf voelt hij zich senang bij het eerste. ,,Het leek een grote overgang voor ons, maar we zijn door de andere spelers goed opgevangen. We horen er echt bij. Ik vind het ook fijn dat Mathijs, Rik en Jur de stap naar het eerste hebben kunnen zetten. Dan sta je er niet alleen voor. Bovendien kennen we elkaar goed, vinden elkaar makkelijker in het veld. En met Harry Biemans hebben we het getroffen. Hij is trainer én leraar. Hij vindt het een uitdaging om jonge spelers beter te maken."

De start is hoopvol voor DESK, goed voor Dekkers. Waar het gaat eindigen? ,,Een periode zou mooi zijn. Of bij de eerste vier eindigen en zo de nacompetitie halen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Wat is jouw favoriete tribune?

Wat is jouw favoriete tribune?

  • TSV Gudok (10%)
  • Herpinia (19%)
  • OJC Rosmalen (31%)
  • Wilhelmina'26 (41%)
545 stemmen