Volledig scherm
Jonne de Bonth © Beeld Werkt

Jonne de Bonth (Trappers) bij Oranje op dreef tegen België

Ook bij de tweede overwinning op België binnen twee dagen was er een hoofdrol voor spelers van Tilburg Trappers bij het Nederlands ijshockeyteam. Zondagavond was Jonne de Bonth belangrijk met twee doelpunten en een assist.

Zaterdag waren de Belgen in Mechelen al met 8-3 aan de kant gezet, zondag werd het in Geleen 7-0 voor het Oranje dat onder leiding stond van assistent-bondscoach Bo Subr. De hoofdcoach van Trappers is normaal gesproken een van de drie assistenten van Doug Mason, maar die ontbrak bij de wedstrijden tegen België omdat hij verplichtingen had bij zijn clubteam in Oostenrijk.

De overige doelpunten in de zondagwedstrijd tegen België - waarin bij beide teams opnieuw een aantal routiniers ontbrak - kwamen op naam van Boet van Gestel (Trappers), Tom Marx (Eaters Geleen), Jorn van Soest (Eindhoven Kemphanen), Joey Geurts (Eaters Geleen) en Raymond van der Schuit (HIJS Den Haag). 

Debuut Loginov

Trappers' tweede goalie Ruud Leeuwesteijn keepte een deel van deze wedstrijd. Samen met Fabian Schotel (HIJS Den Haag) zorgde hij voor een shut-out (nul tegentreffers). Trappers-verdediger Alexei Loginov, die onlangs een Nederlands paspoort kreeg, maakte zijn debuut in Oranje.

Blessure Stempher

Minder goed nieuws voor Trappers: Danny Stempher viel geblesseerd uit. De ernst van de kwetsuur is nog niet bekend. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement