Volledig scherm
Luuk de Jong scoort in Roemenië. © AP

Luuk de Jong heeft nu maar 38 wedstrijdminuten nodig voor een nieuwe goal, nu bij Oranje

Luuk de Jong lijkt de smaak te pakken te hebben. Mede dankzij een goal van de PSV-spits won Oranje dinsdagavond met 0-3 bij Roemenië. Memphis Depay en Ryan Babel zorgden voor de andere treffers. 

De Jong stond bij PSV vanaf maart meer dan 1.300 wedstrijdminuten droog en vond vorige week zondag tegen FC Twente eindelijk weer het net. Voor zijn volgende goal had hij maar 38 wedstrijdminuten nodig. De Jong viel in de 61e minuut in en scoorde in de 81e minuut voor Oranje. Tegen FC Twente scoorde hij in de 72e minuut. 

De Jong scoorde in Oranje voor het eerst sinds 27 mei 2016. Hij had kort voor tijd overigens nog een grote kans om de 0-4 aan te tekenen, maar miste. 

  1. Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    Wat is hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League?

    De halve finale tegen AC Milan in 2005. De knal van Nilis (zijn 100ste treffer voor PSV) tegen Bayern München. Of toch de penaltyserie met Atlético Madrid in 2016. Wat is voor u hét moment uit 25 jaar PSV-historie in de Champions League? Op 25 november 1992 trapte PSV in Porto voor het eerst af in het hoofdtoernooi van het miljoenenbal. Tegen FC Porto werd het 2-2. 25 jaar later en 104 duels verder zijn er talrijke bijzondere momenten te noemen.  Het BD zoekt de komende week naar het meest memorabele moment uit die 25 jaar. Stemmen op één van de tien uitgekozen momenten kan hieronder.

poll

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

Ogbeche en Sol vormen een goed aanvalsduo

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
298 stemmen