Volledig scherm
Keshun Sherrill was zaterdag topscorer bij New Heroes met 24 punten. © New Heroes.

New Heroes onderuit in zinderende slotfase

De overwinning leek zaterdagavond al binnen voor New Heroes in de uitwedstrijd tegen ZZ Leiden, maar in een zinderende slotfase ging het toch nog mis voor de Bossche basketballers: 83-81.

Met nog drie minuten te spelen leidde New Heroes in de Leidse Vijf Meihal met acht punten voorsprong (70-78) en leek de wedstrijd, met hoofdrollen aan Bossche kant voor Keshun Sherrill (24 punten) en Norville Carey (20 punten), onder controle.

Comeback
Maar toen stond Carrington Love op en volgde de even onverwachte als spectaculaire comeback van de thuisploeg. Met een lay-up en een driepunter bracht Love zijn team met nog twee minuten te spelen terug tot 75-78.

Een rake vrije worp van Clayton Vette en een nieuwe driepunter van Love bezorgden Leiden in die laatste twee minuten plots de voorsprong: 79-78. Maar onmiddellijk was daar New Heroes weer en de volgende driepunter van Carey: 79-81.

Het antwoord van Love kwam net zo snel en opnieuw van buiten de driepuntslijn: 82-81 bij het ingaan van de laatste speelminuut.

Balverlies
New Heroes knokte om weer langszij te komen, maar Carey leed balverlies en een lay-up van Sherrill werd geblockt. In een poging opnieuw balbezit te krijgen, zag New Heroes zich genoodzaakt een overtreding te maken.

Met nog 3,5 seconde op de klok schoot Love een van zijn vrije worpen raak, waarna een wanhoopsdriepuntsschot van Anthony Marshall geen score opleverde: 83-81.

Leiden blijft door de thuiszege ongeslagen koploper in de eredivisie met twaalf punten uit zes wedstrijden. New Heroes staat nu vierde met acht uit zes.

Scores New Heroes: Sherrill 24, Carey 20, Wessels 14, Marshall 11, Miklusak 10, Oudendag 2.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement