Volledig scherm
De kampioensfoto van RKKSV. © Joris Smeur

RKKSV pakt bij concurrent OSC'45 felbegeerde titel

DEN BOSCH - Op bezoek bij directe concurrent OSC'45 heeft RKKSV dan eindelijk de titel in de vijfde klasse gepakt. Een 1-1 gelijkspel bleek uiteindelijk voldoende voor de club uit de Kruisstraat.

Dat er veel spanning op het duel zat was vooral tijdens de eerste helft goed te merken. Beide teams kwamen nauwelijks aan voetballen toe en kansen werden bijna niet gecreëerd.

Direct na rust gaf RKKSV-spits Davey Deckers het goede voorbeeld door knap de luidbejubelde 0-1 binnen te volleren. Prompt werd het even later 1-1 door Fouad Arbib. Bij het vieren van die goal gebeurde er vervolgens iets opmerkelijks. OSC-spits Leon van Gulik gaf zijn ploeggenoot Matthew Maas een kopstoot, waarna de gemoederen even hoog op liepen en het duel ruim tien minuten stil werd gelegd.

In de resterende speeltijd zag OSC-aanvoerder Sudir Shewdat nog zijn tweede geel. Het bleef tot de laatste minuut spannend, maar RKKSV gaf weinig meer weg. En dus klonk er na afloop een hard gejuich, onder meer van de ruim 250 meegereisde RKKSV-fans.

RKKSV-aanvoerder Joost Driessen: ,,Hier doe je het voor. Voor dit resultaat hebben we drie seizoenen lang keihard gewerkt."