Volledig scherm
Archiefbeeld van een training in het stadion van RKC. © Arie Kievit

Eredivisionist RKC verkoopt drieduizendste seizoenkaart en test nieuwe natuurgrasmat

De seizoenkaarten vliegen bij RKC momenteel over de toonbank. De kersvers eredivisionist heeft onlangs het drieduizendste exemplaar verkocht. Daarmee is de club op weg het totaal van afgelopen seizoen te verdrievoudigen.

Na de knotsgekke ontknoping in de nacompetitie, waarin RKC zich ontdeed van Go Ahead Eagles, is de populariteit van de Waalwijkers flink toegenomen. Waar afgelopen jaar nog twaalfhonderd seizoenkaarten verkocht werden, zijn dat er nu minstens achttienhonderd extra. Overigens zijn daar de driehonderdvijftig afgenomen sponsorkaarten nog niet bij opgeteld. 

RKC verwacht men dat ook het uitvak volgend seizoen met grote regelmaat goed gevuld zal zijn. Het vak naast het naast het doel dat gelegen ligt tegen het uitvak wordt vooralsnog leeg gelaten. Mocht de club in bepaalde wedstrijden echter het stadion dreigen uit te verkopen, zal het alsnog in gebruik genomen worden. 

Weerzien met natuurgras

Overigens maakte de selectie van RKC onder leiding van hoofdtrainer Fred Grim donderdag voor het eerst kennis met de nieuwe natuurgrasmat. In aanloop naar de eerste competitiewedstrijd van het seizoen trainde RKC op het veld, dat vorig jaar nog uit kunstgras bestond.

Zaterdag maakt RKC na een aantal jaar van afwezigheid de rentree in de eredivisie. Op bezoek bij VVV-Venlo zal het weerzien met het hoogste niveau plaatsvinden in De Koel. In Venlo ligt overigens nog wél kunstgras. De aftrap vindt om 20.45 uur plaats.