Maatsen moest in slotfase toekijken hoe RKC punt verspeelde: ‘Heel frustrerend’

videoDarren Maatsen verloor met Excelsior (3-0) en Go Ahead Eagles (8-0) al twee keer ruim van Feyenoord in de Kuip. Maar dit keer met RKC was hij het dichtst bij een goed resultaat (3-2). 

Aan de spectaculaire start van RKC had Maatsen zelf ook een groot aandeel. Hij tikte na nog geen kwartier spelen de 0-1 binnen. ,,Ook nog aan de kant van de supporters", grijnst Maatsen. ,,Het was heerlijk. Dit was de derde keer dat ik in de Kuip speelde, ik ben blij dat ik er nu vanaf de aftrap stond. En dat ik dan ook een doelpuntje maak, dat is helemaal mooi."

Ze waren bij RKC eigenlijk allemaal wel een beetje verbaasd na de snelle 0-2. ,,Helaas reageerde Feyenoord daar al vroeg heel goed op. Bij de 1-2 was er voor mij en de meeste spelers nog geen reden om te twijfelen. Maar uit de 2-2 konden zij zelfvertrouwen tanken. Dan moet je je daartegen gaan wapenen en dat is te lastig gebleken.”

De samenvatting van het duel in Rotterdam nog eens terugkijken? Dat kan hier.

Maatsen werd 25 minuten voor tijd bij een 2-2 stand gewisseld en moest vanaf de bank toekijken hoe het punt verspeeld werd. ,,Dat is heel frustrerend omdat je geen invloed kan uitoefenen. Dan zit je daar een beetje gespannen te wachten op het eindsignaal. Helaas valt de bal dan nog binnen.”

Volledig scherm
Maatsen maakte de 0-1 voor RKC. © BSR Agency