Volledig scherm
© Jeroen van Eijndhoven / Beeld We

Ook Roderick van der Ham terug bij RKC Waalwijk

Na teammanager Sander van den Anker maakte ook Roderick van der Ham de overstap van NAC Breda naar RKC Waalwijk. Hij ging er per 1 augustus aan de slag als video-analist. Dat was dinsdagochtend te merken. Een drone, bestuurd door Van der Ham, koos voortdurend het luchtruim boven het trainingsveld.

Voor Van der Ham is het, net als voor Van den Anker, zijn tweede periode in dienst van de Waalwijkse club. Van maart 2015 tot juni 2017 verzorgde hij ook als de video-analyses voor RKC. Daarna verhuisde hij als Performance Coach analist naar NAC Breda. Hij deed ook een jaar het video-werk voor Oranje onder 19.

RKC kan een drone best gebruiken nu het niet meer in het stadion traint. Daar hangt nog het camera-systeem dat in de tijd van het kunstgras alle trainingen registreerde. De Waalwijkse club bekijkt op welk van de trainingsveld het het camerasysteem het beste in kan zetten. Dat dateert nog uit de tijd van Mo Allach. In die periode waren de trainingen soms ook binnen ‘live’ te zien.

RKC houdt toch wel van dat soort noviteiten. De club bediende zich in het verleden van de computermaaier ‘Mo’ en heeft ook een computergestuurd apparaat om de lijnen op de velden te trekken.

Voor een zaak is RKC echter op aloud vakmanschap aangewezen: het onderhoud van de velden. Daarom kwam Kees de Ruijter dinsdagmorgen een kijkje nemen op de velden van de Waalwijkse club. Aan het begin van de eeuw zorgde hij voor het onderhoud bij onder meer Willem II. Hij kreeg er uitgeroepen tot beste groundsman van Nederland. De Ruijter deed later ook nog onder meer de velden bij Vitesse en FC Den Bosch, maar moest wijken voor kunstgras. Mogelijk maakt hij in Waalwijk zijn rentree.