RKC'er Sow over zijn doelpunt in de Kuip: ‘Het voelt alsof je vliegt’

videoSylla Sow stond teleurgesteld de pers te woord na het verlies van RKC in de Kuip, maar zijn doelpunt na twintig minuten maakte hem zondagmiddag wel even dolgelukkig. ,,Het voelt even alsof je vliegt. Ik heb er hard voor gewerkt en alles viel op zijn plek.”

De Waalwijkers konden een fantastische start (0-2 na 19 minuten) geen vervolg geven. ,,Het leek aan ons voetbal te zien dat we er zelf een beetje van schrokken. We vergeten onszelf te belonen, laten Feyenoord in hun kracht en in de duels komen. Dan gaat het publiek erachter staan en speel je ze eigenlijk in de kaart.”

In de tweede helft bleef Feyenoord aanvallen en kon de 3-2 bijna niet uitblijven. ,,Ik voelde wel dat het eraan zat te komen, maar zo lang het 2-2 staat, kan alles gebeuren. Dat de goal zo laat in de wedstrijd nog valt, is dan extra zuur.”

De beelden van het duel in Rotterdam nog eens terugkijken? Dat kan hier.

Dat RKC in een aantal wedstrijden meer had verdiend en vaak aardig mee voetbalt, daar hecht Sow weinig waarde aan. ,,Ik ben dat goede gevoel eigenlijk een beetje zat aan het worden. Ook na de wedstrijd tegen Ajax zei iedereen: goed gespeeld, we kunnen het goede gevoel meenemen. Maar heel vaak zit het er net niet in voor ons. Voor mezelf hecht ik daar dus niet veel waarde meer aan, ik wil gewoon punten halen.”

Volledig scherm
Sylla Sow na de 0-2 tegen Feyenoord. © BSR Agency