Volledig scherm
Sylla Sow. © ANP Sport
1
EINDE
1
  • Sylla Sow 90'+6'
  • Michael de Leeuw 15'

Sow bezorgt ondertallig RKC een punt in extremis

NabeschouwingRKC speelde zondagmiddag in extremis gelijk tegen FC Emmen. Sylla Sow bracht de Waalwijkers met een knappe intikker op gelijke hoogte in de laatste seconden van de wedstrijd.

Na ook in Waalwijk een minuut stil te hebben gestaan tegen racisme, kon de wedstrijd op gang komen. RKC had vanaf het begin af aan de controle maar werd verre van gevaarlijk. Emmen kreeg dan ook de eerste kans. Een slechte uittrap van doelman Vaessen belandde prompt in de voeten van de tegenstander, die de paal raakte. Gelukkig voor Vaessen was het buitenspel en had de goal überhaupt niet geteld.

Bekijk hier de samenvatting van het duel.

Kleine kansjes voor RKC volgden. Een schot van Darren Maatsen ging via een verdediger net naast en Sylla Sow wist uit de draai ook de goal niet te vinden. De eerste echte uitbraak van Emmen was wel meteen raak. Via Michael de Leeuw kwamen de Emmenaren nog binnen het kwartier op voorsprong. Een lange diepe bal, hoefde alleen nog maar breed gelegd te worden en het was 0-1. Verder bleef de eerste helft in hetzelfde spelbeeld. RKC had de bal en Emmen kwam er af en toe gevaarlijk uit. Net voor rust trok Maatsen de stand gelijk, maar toen het net bolde floot scheidsrechter Martens voor buitenspel, dat zijn nou eenmaal de nieuwe regels.

Eerste tien minuten na rust was het spelbeeld totaal anders. Emmen probeerde het spel te maken en RKC kwam er een keer gevaarlijk uit. Maar een slechte aanname van Sow haalde de angel uit de veelbelovende aanval. Pas in de zeventigste minuut was RKC dichtbij de gelijkmaker. Een knal van Rienstra werd gestopt door de doelman en de daaropvolgende rebound van Sow ging via een verdediger over. 

Inrukken voor Mulder

Een kwartier voor tijd ontving Hans Mulder zijn tweede gele kaart. De centrale verdediger zette zijn tackle een fractie te laat in waardoor hij Peña raakte en kon inrukken. Het stilde de aanvalslust van RKC niet. Vente schoot nog een keer fel op de keeper en de ingevallen Bilate zag tot drie keer toe zijn inzet net naast gaan.

Presteren onder druk

RKC kan als er niets te verliezen valt prima voetballen en dat werd beloond met de gelijkmaker in de laatste minuut. Sylla Sow schoot in de laatste seconden RKC op gelijke hoogte. Een verre inworp van Vente wordt door alles en iedereen van Emmen gemist en uiteindelijk binnengetikt door Sow. Gezien het laatste deel van de wedstrijd is een gelijkspel daarmee terecht.

Lees hieronder het liveblog nog eens terug.