Volledig scherm
PREMIUM
© Angeliek de Jonge

Een nieuwe school, een nieuwe fiets: deze komen als beste uit de test

Een nieuwe school betekent vaak een nieuwe fiets. Wordt het een gewone schoolfiets of een e-bike? Een testpanel van huidige én aanstaande brugpiepers nam de proef op de som.

Schoolkeuzegids
Dit verhaal is onderdeel van onze special. Alle verhalen vind je in de bijlage van de krant van 14 januari 2020 of in ons online dossier.        

‘Wow, dit rijdt zó super!’ Leander Veltmaat (12) zet na een testrit zijn e-bike, een Gazelle, in de parkeerstand. Hij is in Nieuwegein een van de leden van het vijftienkoppige testteam. Zijn gelukzalige glimlach verdwijnt pas na de vraag of hij deze fiets zelf ook zou willen hebben. ,,Natuurlijk, maar hij kost bijna 1700 euro. Ik weet zeker dat mijn moeder dat niet goed vindt.’’

  1. Vader Ruinerwold door gezondheidsproblemen niet in rechtbank, zaak vandaag verder

    Vader Ruinerwold door gezond­heids­pro­ble­men niet in rechtbank, zaak vandaag verder

    Bij de rechtbank in Assen vindt vandaag een eerste inleidende zitting plaats tegen Gerrit-Jan van D. en Joseph B., de verdachten in de geruchtmakende zaak rond het gezin in Ruinerwold. Van D. (67) zou zes van zijn kinderen jarenlang van hun vrijheid hebben beroofd en elk contact met de buitenwereld hebben verboden. In oktober kwam het op het oog bizarre bestaan van het geïsoleerd levende gezin aan het licht. De zaak haalde volop de internationale pers.