Den Bosch verleidt Songfestival met Bossche bollen en Brabantse gezelligheid

videoHILVERSUM - Twee dienbladen vol met witte en rode Bossche bollen, vier vrouwen in jurkjes van Addy van den Krommenacker en bovenal ‘Brabantse gezelligheid’. Met die ingrediënten probeerde de Bossche Songfestivaldelegatie de organisatie van het liedjesfestijn woensdagochtend te verleiden.

Wethouder Mike van der Geld en Jeroen Dona (directeur Brabanthallen) waren de vooruitgeschoven posten van de bescheiden Bossche delegatie. Waar bijvoorbeeld Maastricht met veel bombarie een enorme band in de strijd gooide en Arnhem met een speciaal bestickerde bus op de proppen kwam, hield Den Bosch het klein. 

Douze de groeten uit Brabant

Quote

Misschien hebben we wel niet veel bedden nodig. Brabantse nachten zijn toch lang

Mike van der Geld, Wethouder Den Bosch

De boodschap? Douze de groeten uit Brabant, verwijzend naar het maximaal aantal punten wat een Songfestival-inzending kan krijgen. Van der Geld en Dona stonden iedereen zelfverzekerd te woord. Ze gingen van het Jeugdjournaal, naar het ‘echte‘ Journaal en van RTL Boulevard naar Shownieuws. 

Hotelbedden

Den Bosch benadrukte dat het vooral ‘een Brabantse inzending‘ is, die de stad Den Bosch dus overstijgt. Al was het maar omdat de provinciehoofdstad de rest van het Brabantse land nodig heeft om aan genoeg hotelbedden te komen. ,,Daar hebben we er te weinig van in Den Bosch”, gaf Van der Geld grif toe. ,,Maar misschien hebben we ook wel niet veel bedden nodig. Want, zoals jullie allemaal weten, zijn Brabantse nachten lang”, voegde hij er nog met een knipoog aan toe. 

Poll

Hoe schat u de kansen in voor Den Bosch? Mag de stad het Eurovisiesongfestival in 2020 hosten?

  • Ja (30%)
  • Nee (70%)
1892 stemmen

De regio mag te hulp schieten, zolang de hotels vanaf de Brabanthallen binnen een halfuur te bereiken zijn, gaf directeur Dona aan. Hij brak uiteraard een lans voor zijn eigen evenemententerrein. Los van de omvang van de Brabanthallen noemde hij het overschot aan daglicht als voornaam pluspunt. ,,Bij de andere locaties zitten de delegaties dagenlang in het donker. Dat is bij ons niet het geval.”

Volledig scherm
Wethouder Mike van der Geld en directeur Brabanthallen Jeroen Dona presenteren namens de gemeente Den Bosch een bidbook op basis waarvan de stad het Eurovisie Songfestival van volgend jaar hoopt binnen te halen. © ANP Kippa

In samenwerking met indebuurt Den Bosch