Elektrisch aangedreven voertuigen van Stint Urban Mobility.
Volledig scherm
Elektrisch aangedreven voertuigen van Stint Urban Mobility. © ANP

Massale schadeclaim tegen ministerie door verbod op stint

LEEUWARDEN - Stint-eigenaren bereiden een massale schadeclaim voor tegen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Het departement wist volgens hen al bij de introductie van de elektrische bolderkar dat die niet voldeed aan de eisen en zou daardoor onzorgvuldig hebben gehandeld.

 1. Vader omgekomen zusjes spoorongeval Oss: ‘We blijven hopen dat ze er op een dag weer zijn’
  Play
  VIDEO

  Vader omgekomen zusjes spooronge­val Oss: ‘We blijven hopen dat ze er op een dag weer zijn’

  De vader van Dana en Liva, de twee zusjes die zijn omgekomen bij het spoorongeluk met de Stint, precies een jaar geleden, heeft vanmiddag tijdens de herdenkingsdienst in Oss iedereen bedankt die aan het monument heeft meegewerkt. Hij stond in een emotionele speech stil bij het verlies van zijn dochters. ,,Soms loop ik naar de kamer in de hoop dat daar twee hele mooie meisjes liggen.’’
 2. Te veel tegenstrijdige verklaringen: rechtbank spreekt zowel beveiligers als bezoeker braderie Schaijk vrij

  Te veel tegenstrij­di­ge verklarin­gen: rechtbank spreekt zowel beveili­gers als bezoeker braderie Schaijk vrij

  DEN BOSCH/SCHAIJK - De Bossche rechtbank spreekt alle betrokkenen bij het geweldsincident op 22 april 2018 tijdens de braderie bij De Raaf in Schaijk vrij. Een 22-jarige bezoeker raakte die dag slaags met twee beveiligers van het partycentrum, mannen van 47 en 55 uit Elst en de Beerze. Zij stuurden hem na een opstootje de tent uit. Volgens de Schaijkse braderiebezoeker gebruikten ze hierbij excessief geweld. De beveiligers spraken juist over een tegenstribbelende klant, die een van hen hard in het gezicht sloeg.