Volledig scherm
De opening van het Spoorpark in Tilburg in juni. © Hein Eikenaar

Een stukje Spoorpark adopteren? Het kan via ‘Vrienden van het Spoorpark’

TILBURG - Onder de noemer ‘Het Spoorpark is van ons allemaal’ lanceert de Stichting Spoorpark deze week het adoptieproject Vrienden van het Spoorpark. 

,,Het Spoorpark is gerealiseerd als burgerinitiatief en dat fundament willen we vasthouden, en zelfs versterken”, stelt het Stichtingsbestuur. ,,Hoe meer Tilburgers aanhaken, meedoen, enthousiast zijn en dus het park omarmen, des te meer zal het Spoorpark een plek zijn waar de mensen uit de stad zich gevoelsmatig aan verbinden. Dat brede draagvlak is ook nodig om het park voor nu en de toekomst mooi, veilig en gezellig te houden voor jong en oud.” 

Bewateren van jonge aanplant

Extra financiële support blijkt volgens het bestuur ook nodig om bijvoorbeeld zoals deze week een forse impuls te moeten geven aan het bewateren van de jonge aanplant als gevolg van de aanhoudende droogte. Om de band met het park ook praktisch vorm te geven is het vanaf nu mogelijk om stukjes park te adopteren.  

Dit kan via de website http://vrienden.spoorparktilburg.nl/. Kies op de plattegrond van het park een plekje en adopteer tien vierkante meter voor 25 euro per jaar of 100 euro voor vijf jaar. Het kan ook cadeau worden gedaan aan iemand anders. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (36%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (32%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (26%)
1786 stemmen