Volledig scherm
De bouw van restaurant T-huis is in volle gang, eind dit jaar kunnen Dirk de Leeuw en Lennart Veersma hun horecazaak op het Spoorpark openen. © Beeld Werkt

‘Lekker uitblazen aan het water’, ondernemers maken van T-huis Spoorpark restaurant én parkpaviljoen

Woe 29 mei: ,,Dan strijk je hier aan het water op de vlonders neer met een flesje rosé of je haalt een sixpack bij onze kiosk. Lekker uitblazen, de barbecue aan of een kop koffie op het terras.” De zon straalt, Lennart Veersma en Dirk de Leeuw zien het al helemaal voor zich hoe dat straks bij hun horecagelegenheid op het Spoorpark gaat. 

Restaurant T-huis is de naam en de bouw is in volle gang. Middenin het park, aan de grote vijver staat het skelet van het restaurant-in-wording. ,,Het gaat snel, twee weken geleden was er nog niet eens een verdieping”, zegt De Leeuw. 

Mensen kunnen er straks ook op de vlonders bij de vijver relaxen. Het uitzicht is weids. Op de glooiende hellingen die het geluid van de treinen tegenhouden, Westpoint prijkt trots boven de bomenrij uit. ,,En de stad is dichtbij hoor, het Pieter Vreedeplein is tien minuten en 30 seconden lopen. Ik heb het getimed”, zegt De Leeuw. 

Barretjes en kiosken

Quote

Maar met de vlonders enzo erbij is het groot genoeg voor 500 tot 1000 man. Die mensen kunnen dan bij de kiosken terecht

Dirk de Leeuw

Het horecaplan van beide heren voor het Spoorpark is veelomvattend. Het T-huis is een restaurant én parkpaviljoen waar je kunt ontbijten, lunchen en dineren. Bovenop het pand van één verdieping komt een dakterras met twee barretjes. Aan weerszijden komen nog eens twee kiosken te staan waar parkbezoekers bijvoorbeeld een biertje of iets te snacken af kunnen halen. Het restaurant staat op warme dagen aan de voorkant bijna helemaal open.

Op het terras kan een man of 100 zitten. ,,Maar met de vlonders enzo erbij is het groot genoeg voor 500 tot 1000 man. Die mensen kunnen dan bij de kiosken terecht.” Naast de verkooppunten runnen ze ook de kiosk die bij de ingang van het park staat. Daar kun je een kop koffie, ijsje of hotdog krijgen. 

Tegenpolen

De twee hebben een jaar of zeven samengewoond, zijn vrienden en elkanders tegenpolen. Veersma meer de man op de vloer, De Leeuw de man achter de schermen. Twee door de wol geverfde horecamannen. Veersma werkte bij Studio, De Baret en bij Van der Valk. De Leeuw stond mede aan de wieg van café Slagroom, RAW, is de man achter Disco Snolly en zette het Tilburgse stadsstrand mee op. Succesnummers. 

Hij lacht: ,,Meer geluk dan wijsheid.” Serieus: ,,Je bent van zoveel factoren afhankelijk. Zonder Lennart zou ik het nog niet eens misschien kunnen en we hebben een kok die het verschil maakt.” Daarnaast hebben ze als investeerder Rien van Linschoten, de man achter bijvoorbeeld RAW en recent café Noir, achter zich. 

Bezoekers moeten nog wel even geduld hebben. Op 21 juni krijgen Veersma en De Leeuw de sleutel, dan kunnen ze T-huis naar eigen stijl in gaan richten. Eind dit jaar willen ze open. Tot die tijd opereert T-huis als pop-up vanuit het horecapaviljoen van het beachvolleybalclub op het Spoorpark. ,,Eten en drinken aan het strand.”

  1. Mobiele daklozenopvang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terugbrengt’
    PREMIUM

    Mobiele daklozenop­vang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terug­brengt’

    TILBURG - De caravan die Tilburger Joshua Campbell (38) jaarlijks neerzet voor daklozen in de Nimrodstraat in Tilburg is dinsdag verdwenen. Tijdens de koude nachten legt de Tilburger, die zelf ook een tijd op straat sliep, brood en dekens erin voor mensen die dat hard nodig hebben. ,,Maar een vriend belde mij gisteren om te vertellen dat hij er iemand mee weg zag rijden.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.