Volledig scherm
Een meisje ligt met een beschermend brilletje onder een zonnebank. © ANP

39 graden? Sauna en zonnebank zijn ook vandaag gewoon open: ‘Wij hebben geen afzeggingen gehad’

Wo 24 jul. Met temperaturen richting de veertig graden zoeken de meeste mensen de verkoeling op. Maar denk maar niet dat de sauna of de zonnebankstudio’s de deuren sluiten met dit weer. ,,Wij hebben geen afzeggingen gehad.”

Door Bart Gotink

Nee, het is niet heel druk, geeft Stefanie Briever van het Bossche saunacomplex Devarana grif toe. Maar ja, er zijn wel degelijk mensen die de sauna opzoeken op dagen dat het buiten ook als een sauna aanvoelt. Want dat het rustig is, heeft meer te maken met het laagseizoen, dan met de hitte, vermoedt Briever. ,,Vorige week was het met minder weer eigenlijk net zo druk. Misschien komt dat ook doordat nu héél Nederland vakantie heeft.”

Quote

En we delen gratis ijsjes uit

Stefanie Briever

Deze temperaturen: wát komen mensen dan doen bij het complex aan De Eendenkooi? ,,Het is toch een vorm van ontspanning en we hebben ook verkoelende dompelbaden. Verder is het hier kinderloos, dat trekt ook mensen.”  Bezoekers die al dampend het Finse houten hokje uitlopen, wordt wel geadviseerd iets langer af te koelen dan gebruikelijk. ,,We vragen mensen de tijd te nemen om hun lichaam af te laten koelen. En verder delen we ook gratis ijsjes uit",  zo vertelt ze.

Echt negatieve effecten heeft een saunabezoek met dit weer in elk geval niet, zo lijkt. Sommige experts stellen dat mensen ‘wennen’ aan de warmte, en het daardoor buiten ook minder heet hebben. 

Volledig scherm
Sauna © ANP

Vijf mensen onder de zonnebank

Druk is het dan weer niet bij de privésauna's van Rose Lima aan de Bossche Magnoliahof, maar ook hier komen  wel wat klanten langs. ,,De meeste mensen gaan misschien eerder zwemmen, maar bij ons gaat ook om even ontspannen en lekker samen zijn.” Afzeggingen heeft Lima in elk geval niet ontvangen.

Vijf mensen zijn er tot 15.00 uur 's middags langs geweest bij zonnestudio Sunday's in de Hinthamerstraat. ,,Dus het is rustig", vertelt de medewerkster. Bij 38 graden is het binnen met de airco aan nog heet, vertelt ze. De studio is gewoon de hele dag geopend. Bruiningsstudio Summertan, in het centrum van de stad, hanteert wél een tropenrooster, de zaak is op de heetste uren van de dag gesloten.

Niet in de volle zon

Bij Zonnestudio SunCare hebben ze niet overwogen om dicht te gaan, wat de klant komt toch wel. Aslom Roomer. ,,Mensen vinden het te warm buiten. Met deze temperaturen is het niet lekker om in de volle zon te liggen. Hier is airco en onder de zonnebank hoef je niet zo lang te liggen.” Moderne zonnebanken hebben bovendien ook een waternevel en ligvlakkoeling. Roomer: ,,Dat maakt twintig minuten onder de zonnebank toch echt een stuk prettiger dan die volle zon.” 

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch