Tessa Papavoine organiseert een digitale kleedjesmarkt
Volledig scherm
Tessa Papavoine organiseert een digitale kleedjesmarkt © Tessa Papavoine

Afpingelen via de webcam, Bossche Tessa organiseert digitale kleedjesmarkt

DEN BOSCH - Jaar in jaar uit bezocht de Bossche Tessa Papavoine de vrijmarkt tijdens Koningsdag in Den Bosch, maar daar ging dit jaar een streep doorheen. Daar verzon Papavoine weer wat op: ze organiseert haar eigen digitale kleedjesmarkt.

Papavoine houdt naar eigen zeggen wel van tweedehands spulletjes en waar kun je die nou beter vinden dan op de vrijmarkt tijdens Koningsdag? ,,Ik geniet van de gezelligheid en het vinden van pareltjes op zo'n dag. Achter de spullen zit vaak een verhaal én het is duurzaam. Zo heb ik een keer een rok gekocht van een meisje die het op vakantie in Azië heeft gekocht. Ik vind het leuk om te weten wat voor reis zo'n kledingstuk af heeft gelegd.”

Toen duidelijk werd dat Koningsdag, en dus ook de vrijmarkt, niet door zou gaan, bedacht Papavoine iets anders: een digitale kleedjesmarkt waarmee mensen vanuit hun eigen woonkamer toch wat spulletjes kunnen (ver)kopen. Op Facebook heeft ze een pagina aangemaakt waar handelaren zich aan kunnen melden. ,,Ik heb niet per se een doel gesteld van: 'Er moeten honderden mensen meedoen.’ Ik vind het gewoon leuk om dit te organiseren.”

Videobellend handelen

,,Mensen maken een foto van hun kleedje met spullen en tussen 13.00 uur en 15.00 uur op 27 april kunnen mensen bieden", zegt Papavoine. ,,Je moet dan ook beschikbaar zijn om via Zoom of een andere manier van videobellen te kunnen handelen. Zo hebben we toch een beetje het gevoel van samenzijn", zegt Papavoine.

Zelf doetPapavoine niet mee aan het evenement. Ze is te druk met het organiseren. ,,Er zullen ongetwijfeld veel vragen komen van mensen en ik wil me daarop kunnen focussen. Hopelijk kan ik volgend jaar met Koningsdag weer 'gewoon’ de vrijmarkt op.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch