Volledig scherm
Kluisjes in de Wolvenkhoek © BD

Al weken geen kluisjes in parkeergarages Den Bosch: ‘We kijken naar een oplossing’

Wo 13 ma. Wie even wat spullen wil stallen in de binnenstad, kan bedrogen uitkomen. De kluisjes in verscheidene parkeergarages en de fietsenstalling de Kerkstraat in Den Bosch zijn al weken buiten gebruik.

,,De leverancier van de kluisjes is gestopt met de voorzieningen", zo zegt een woordvoerder van gemeente. En dus komen mensen bij een aantal gemeentelijke parkeergarages, waaronder de Wolvenhoek en de fietsenstalling in de Kerkstraat, voor een rood lint te staan met de tekst ‘defect’. Normaal kon je op deze locaties een bagagekluisje huren voor 0,20 cent per 24 uur, zo staat op de site te lezen

Er wordt nu onderzocht of er nieuwe kluisjes kunnen komen. ,,We kijken naar een oplossing om het gebruik van kluisjes weer mogelijk te maken. Op dit moment zijn we daarover in overleg met andere leveranciers", aldus de woordvoerder. Wanneer mensen weer gebruik kunnen maken van de kluisjes, is dus niet bekend. Op de vraag of de uitbater failliet is, zoals wordt gezegd, of dat er andere problemen spelen, geeft de gemeente geen antwoord. 

Overigens staat op de website van de gemeente aangegeven dat de kluisjes niet in gebruik zijn in de Wolvenhoek. Bij de fietsenstalling in de Kerkstraat en staat dat kluisjes wel gewoon beschikbaar zijn, terwijl dit ook niet het geval is. 

De kluizen op het centraal station Den Bosch vallen weer onder een ander uitbater, en zijn dus wel gewoon beschikbaar. Deze zijn dan ook wel fors duurder. Daar betaal je voor een kleine kluis vijf euro en voor een grote acht euro voor de eerste 24 uur. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch