Alweer een lik verf voor regenboogpad

DEN BOSCH - Het is al eens uitgerekend; dagelijks stappen zo'n 15.000 mensen over het regenboogpad op het Stationsplein. 15.000 keer twee voeten, dus 30.000 stuks. Zo bezien niet vreemd dat de zes kleuren van de oversteek behoorlijk slijten. Niet alleen door de voetstappen, vooral ook door het geknoei met cola, mayonaise en andere etenswaren. Juist daardoor komt er vocht en lucht onder de verflaag die daardoor eerder loslaat.

Donderdag moesten medewerkers van Ballast Nedam opnieuw de verfspuit ter hand nemen. Met een bladblazer werd eerst de losse verf verwijderd, waarna de speciale twee-componentenverf in zes kleuren werd opgebracht. Plus nog een speciale laag tegen de gladheid.

Dit onderhoud is nog ten minste tot 2022 nodig, zo lang het regenboogprogramma loopt. Kosten per onderhoudsbeurt: rond 2500 euro.

Volledig scherm
© Olaf Smit
  1. Brabanthallen vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisiesongfestival

    Brabanthal­len vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisie­song­fes­ti­val

    DEN BOSCH - Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma, is er ‘heilig van overtuigd’ dat de Brabanthallen in Den Bosch geschikt is om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te houden. Dona heeft namens Libéma (eigenaar van Brabanthallen) een brief geschreven naar het Bossche college van B en W en het provinciebestuur waarin hij voorstelt om samen de schouders eronder te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch