Bijna tweeduizend houten paaltjes

Update + VideoBijna tweeduizend houten paaltjes zijn de afgelopen weken in de bodem van rivier de Aa geperst. Vanaf de Muntelwal tot aan de Citadellaan zijn de paaltjes geplaatst. 

Daartegen zijn meters planken bevestigd. Deze houten beschoeiing moet ervoor gaan zorgen dat de walkanten van het stadsriviertje de komende decennia weer bestand blijven tegen het klotsende water. De gemeente Den Bosch laat hierna ook de beschoeiing van het stadstracé van de Dommel vervangen. Dat werk duurt nog tot eind december.

De aannemer werkt vanaf een ponton in het water. Eerst wordt de oude beschoeiing verwijderd, daarna de nieuwe beschoeiing geplaatst. De paaltjes worden handmatig in de rivierbodem gezet, waarna ze mechanisch vast gedrild worden.

Het gaat 1860 paaltjes en bijna 4 kilometer aan planken. En dat is nog niet alles. Want het werk wordt de komende weken ook gedaan langs bijna een kilometer  oever van de Dommel. Goed voor nog eens bijna 2000 paaltjes en ruim 6500 meter plank. 

Volledig scherm
© Sandra Peerenboom
  1. Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigingen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    Duel FC Den Bosch tijdelijk stilgelegd na beledigin­gen uit publiek: ‘Afgebrand op basis van huidskleur’

    FC Den Bosch – Excelsior is zondagmiddag tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Laurens Gerrets legde het duel in de Keuken Kampioen Divisie na 28 minuten stil omdat Excelsior-spits Ahmad Mendes Moreira zich racistisch bejegend voelde door de aanhang van de thuisclub. De club zei in een reactie dat het voorval ‘een onnodig beladen sfeer’ heeft gekregen en dat er geen sprake is van racisme. Later op de avond werd bekend dat de club toch onderzoek gaat doen naar racistische uitlatingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch