Volledig scherm
Opening Chidòz in Den Bosch © Bart Gotink/BD

Burrito's voor een euro, wachtrij van veertig minuten

straatbeeldDo 6 feb. Een half uur na de opening van de splinternieuwe Mexciaan Chidòz in de Visstraat, stond er al een wachtrij tot aan boekhandel Primera. De oorzaak: alle burrito’s voor 1 euro.

Door Bart Gotink

Alles voor een euro was de openingsactie van het nieuwe, Mexicaanse afhaalrestaurant. Doordat er binnen niet veel ruimte is, slingerde de wachtrij al snel de stoep op. Burritoliefhebbers moesten rond half vijf al zeker een veertig minuten wachten, en toen moest etenstijd dus nog komen  Chidòz serveert naar eigen zeggen ‘Mexicaanse classics in een nieuw jasje’, waarbij burrito’s, nacho’s en taco’s de hoofdmoot vormen. Verder zijn er bowls en quesadilla's te krijgen. In Den Bosch is nog niet veel Mexicaans te krijgen.

Volledig scherm
Opening Chidòz in Den Bosch © Bart Gotink/BD

Sinds donderdag zit de zaak in het kleine pandje tegenover de Jumbo City, waar voorheen Toko Naga en daarvoor de AH To Go zat. Toko Naga is echter verhuisd naar de Kruisstraat, terwijl AH To Go vertrok na de komst van Jumbo City. Het is de zesde vestiging van Chidòz, die al in onder meer Eindhoven, Nijmegen, Haarlem en Amsterdam zit. De zaak richt zich vooral op afhalen en bezorgen, al zijn er binnen ook een aantal zitplekken om ter plekke een burrito te eten. Chidòz is zeven dagen in de week open.

Volledig scherm
Opening Chidòz in Den Bosch © Bart Gotink/BD
  1. Eigen straat voor hockeycoach, maar dan bij het voetbalstadion van Den Bosch
    PREMIUM

    Eigen straat voor hockey­coach, maar dan bij het voetbalsta­di­on van Den Bosch

    DEN BOSCH - Den Bosch eert een groot hockeycoach met een eigen straat, maar de plek waar dat gaat gebeuren is heel opmerkelijk: tussen stadion De Vliert en het terrein van het roemruchte BVV. Een plek die al decennia voetbal ademt. Maar daar komt dus het Wim van Heumenplantsoen. Dan was een eerbetoon aan de Bossche wielerheld Gerrit Schulte, die twintig meter verderop woonde, nog veel logischer geweest.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch