Volledig scherm
Schaatspret op de schaatsbaan van het evenement Winterland op de Parade © copyright Olaf Smit

College trekt brief in en gaat Winterland Den Bosch toch eerst evalueren, beslist daarna pas over toekomst

UPDATEWo 7 feb. De vorige editie van Winterland Den Bosch wordt eerst geëvalueerd, voordat over de komende edities zal worden gesproken. Een eerder woensdag verzonden brief trekt het college van B en W daarmee weer in. 

Door Bart Gotink

Eerder woensdag schreef B en W nog dat er geen meerjarige afspraken gemaakt worden voor de organisatie van een winterevenement op de Parade. Iedereen kan zich weer melden om een nieuwe editie wintervertier te organiseren, zo stelde B en W in antwoord op vragen van Bosch Belang. 

Maar die brief blijkt nu 'door het college niet vastgesteld en per abuis aan u verzonden', zo stelt het stadsbestuur. ,,Het college sprak met de organisator van afgelopen editie en de gemeenteraad af eerst de editie van 2017 te evalueren alvorens zich uit te spreken over de editie 2018". Die evaluatie vindt eind februari pas plaats. 

Afgelopen jaar verliep de voorbereiding op een nieuw winterevenement nogal chaotisch. Doordat het Winter Paradice het eind 2017 niet voor elkaar kreeg zonder subsidie een evenement neer te zetten, trok die organisatie zich terug. Op het allerlaatste moment stapte Nicole Vermolen toen in en organiseerde Winterland Den Bosch. Aan het eind van dat evenement gaf zij aan dat ze 'het liefst zo snel mogelijk wil evalueren met de gemeente'. ,,En wat mij betreft praten over een contract voor de komende vijf jaar." Ze denkt nog veel te kunnen verbeteren. Vermolen: ,,We hoorden nu veel te laat dat we het evenement mochten organiseren. Het was te kort dag voor ons het echt goed te organiseren." 

Volledig scherm
Nicole Vermolen, voorzitter van de stichting Winterland Den Bosch. © Robèrt van Lith/BD

In de ingetrokken brief stond verder dat, nadat de plannen zijn ingediend, een commissie die valt onder citymarketing één van de initiatieven kiest en voorlegt aan de gemeenteraad. Verder stond erin dat ook komende jaren het uitgangspunt blijft dat er geen gemeentelijke subsidie beschikbaar is. Wel kan er, enkel voor de promotie van het evenement, een bijdrage aan het evenementenfonds worden gevraagd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement