Hetty Biemans, van modewinkel Pescade, sluit de deuren na bijna veertig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Hetty Biemans, van modewinkel Pescade, sluit de deuren na bijna veertig jaar. © copyright Marc Bolsius

Damesmodezaak Pescade stopt: ‘Het voelt niet volbracht, maar het kan niet anders’

DEN BOSCH - De Bossche damesmodezaak Pescade sluit na bijna veertig jaren de deuren. ,,De uitverkoop is begonnen en ik ben op zoek naar een nieuwe huurder. Het gaat echt stoppen.”

Damesmodezaak Pescade mag een ‘instituut’ onder de Bossche kledingwinkels worden genoemd. Al ruim 35 jaar is de exclusieve zaak gevestigd in een pand aan Achter het Wild Varken, in het hart van de stad. Aan deze succesperiode komt nu een einde, eigenaresse Hetty Biemans (75) sluit de deuren. ,,Ik dacht altijd door te gaan tot mijn negentigste. Het voelt nu niet volbracht, maar het kan niet anders.”

 1. Nepverpleegkundige JBZ aangehouden na behandelen patiënten tijdens coronadrukte: ‘Geschokt om dit bedrog’
  PREMIUM

  Nepver­pleeg­kun­di­ge JBZ aangehou­den na behandelen patiënten tijdens coronadruk­te: ‘Geschokt om dit bedrog’

  DEN BOSCH - Een 24-jarige man die werkzaam was in het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is aangehouden op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal. De verdachte controleerde patiënten en mogelijk diende hij ze ook medicatie toe, zonder dat hij beschikte over kwalificaties om deze handelingen te mogen verrichten. ,,We zijn geschokt door het bedrog", reageert het JBZ.
 2. Ophef in zorgcentrum: bewoners moeten huisvuil sjouwen, brandweer verbiedt containers

  Ophef in zorgcen­trum: bewoners moeten huisvuil sjouwen, brandweer verbiedt containers

  Ineens waren de afvalcontainers op hun etages verdwenen. En moesten bewoners van de aanleunwoningen op de 3e, 4e en 5e verdieping van zorgcentrum De Taling in Den Bosch met hun huisvuil naar de container in de centrale hal. ,,Maar dat kan niet iedereen", zegt bewoner Kees van Gulik en hij startte een handtekeningenactie. ,,De mensen zijn hier allemaal boven de 80 en velen hebben een rollator of rolstoel.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch