Volledig scherm
Een eerdere editie van Losjes op de Tramkade © Marc Bolsius

Dancefeest Losjes was één evenement teveel op Tramkade, in 2018 maar vier feesten

Di 2 jan. Er mogen maar vijf 'geluidsevenementen' per jaar plaatsvinden op de Tramkade, maar dancefeest Losjes was op de zaterdag voor kerst het zesde feest in 2017. De gemeente stond het toe, maar daardoor mogen er nu in 2018 maar vier geluidsevenementen plaatsvinden.

Door Bart Gotink

Eigenlijk wilde de gemeente Losjes helemaal geen vergunning geven voor het kerstfeest. Maar omdat - zoals B en W het verwoordt - 'de indruk was ontstaan dat medewerking gewoon mogelijk was', voelde het college zich toch gedwongen het maximum van vijf geluidsevenementen voor 2017 los te laten. 

Door die 'indruk', die verder niet gespecificeerd wordt, had de organisator van Losjes namelijk al een ton geïnvesteerd in de voorbereidingen van het dancefeest. En dus mocht het feest door, maar onder voorwaarde dat er komend jaar maar vier evenementen zijn op de Tramkade.

Geluidsoverlast

Het maximum van vijf evenementen is juist opgenomen in het bestemmingsplan om overlast voor omwonenden te beperken. Bij eerdere feesten op het terrein kwamen er al klachten binnen over het geluid vanuit de wijk 't Zand.

Het was dan ook lang spannend of het Losjes Wintercircus überhaupt wel door kon gaan, zo geeft Robert Hoskam, organisator van het dancefeest aan. Hoe het proces precies verlopen is, wil hij niet kwijt. Maar wel zegt Hoskam dat de organisatie al 'begin van dit jaar heeft uitgesproken graag dit feest te willen organiseren'. Hoe volgend jaar wordt omgegaan met het feit dat er nog één evenement minder gehouden mag worden, weet hij nog niet.

Losjes is een technofeest dat zeker twee keer per jaar in de Kaaijhallen op de Tramkade plaatsvindt, tijdens Hemelvaart en in het najaar. Daarnaast vindt onder meer Kings Of Colors plaats op het fabrieksterrein.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement