Volledig scherm
PREMIUM
Antoine Bodar. © Marc Bolsius

De stad van... Antoine Bodar: ‘Ik ben een kind van de stad, maar ook van de Meierij’

DEN BOSCH - De priester woont het grootste gedeelte van het jaar in Rome, maar Antoine Bodar voelt zich nog altijd Bosschenaar. ,,Ik volg alles rond de stad.”

Quote

Als iemand me vraagt of ik in Den Bosch was, zeg ik gelijk: ‘Inderdaad, ik was in ’s-Hertogenbosch’

Antoine Bodar

In de mailwisseling vooraf had Antoine Bodar (74) het al over een ontmoeting in de ‘Hertogstad’ en ook tijdens een cappuccino in een café bij het station valt het gelijk op. Hij noemt de stad nooit Den Bosch, consequent ’s-Hertogenbosch. ,,Dat vind ik mooier. Zo wordt de stad ook aangeduid op verkeersborden en het verwijst naar de wortels. Als iemand me vraagt of ik in Den Bosch was, zeg ik gelijk: ‘Inderdaad, ik was in ’s-Hertogenbosch’. En soms zeg ik Hertogstad, ik hou ervan om te variëren. Tijdens het schrijven heb ik altijd een synoniemenboekje op tafel.”

  1. Opmerkelijke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    Opmerkelij­ke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    ROSMALEN - De naar Iran gevluchte ‘treitercrimineel’ Shahin Gheiybe (35) is bereid om ‘het volledige verhaal’ op televisie of in een krant te vertellen, maar wel tegen een prijs. Zijn advocaat Sonya Taheri is op zoek naar een ‘omroep die het meeste geld over heeft’ voor een exclusief interview met de voortvluchtige Rosmalenaar. ,,De naam van mijn cliënt is behoorlijk geschaad en dat heeft hem zeker ook financieel getroffen”, zegt Taheri tegen het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch