Volledig scherm
Astrid Hoofs © copyright Marc Bolsius

De stad van... Astrid Hoofs

Vr 10 nov. Aan de hand van wat vragen schetst een inwoner van Den Bosch een beeld van zijn of haar stad. Deze week is dat Astrid Hoofs. Zij is eigenaresse van carnavalswinkel en stoffenzaak P.W. Hoofs.

Door Emma Peters

Carnavals- en stoffenwinkel P.W. Hoofs in de Vughterstraat is een echte familiezaak. ,,Mijn vader verkocht vroeger stoffen op de markt. Omdat mijn moeder dat te koud vond, begonnen ze een stoffenwinkeltje in de Vughterstraat. Die werd steeds groter. Ik kan me niet anders herinneren als dat ze altijd de winkel aan het verbouwen waren. Nu is het de grootste carnavalswinkel van Nederland", vertelt eigenaresse Astrid Hoofs (57). Haar kinderen zijn begin twintig en helpen haar graag mee als het druk is. ,,Maar of zij het ook weer overnemen, weet ik nog niet."

Hoofs en haar medewerkers zijn erg creatief. ,,Zo ontwerpen we jaarlijks zelf zo'n vijftig Oeteldonkse emblemen voor op kielen en jasjes", vertelt de Bossche, en laat trots de creaties van dit jaar zien. ,,Het leuke aan de winkel is dat je elke keer weer een ander thema hebt. Zo is Halloween en Oktoberfest net geweest, en krijgen we nu de drukte voor de start van het carnavalsseizoen. Elk jaar wordt d'n Elfde van d'n Elfde groter, dat merk ik ook in de zaak."

Mooi Bosch

,,Ik vind 't Bosch een prachtig dialect. Ik moet er altijd om lachen. De uitspraak vergimmes mooi, die de Peer tijdens carnaval vaak gebruikt, is een van mijn favorieten."

Gat in de Markt

,,Als ik mag bepalen wat er op de plek van het ingestorte Pearlpand komt... Dan zou ik er een patisserie plaatsen. Die hebben we niet genoeg in Den Bosch. Zo eentje met van die prachtige, aparte taarten in de vitrine."

Als ik voor één dag burgemeester was...

,,Zou ik zorgen dat het Oktoberfest naar Den Bosch komt. In steeds meer delen van Nederland wordt dit uitbundig gevierd. En daar is onze stad toch echt een plek voor?"

Trots

,,Op de Oeteldonkse en Bossche saamhorigheid. Veel mensen komen van heinde en verre voor onze winkel. Vaak plakken ze er dan een dagje Den Bosch aan vast, omdat ze het zo'n gezellige stad vinden."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement