Volledig scherm
PREMIUM
De expositie "Relithkwie" van Jolande van Lith in het Kruithuis te 's-Hertogenbosch. © Roel van der Aa

De stad van... Jolande van Lith: 'De Mariakapel kan me nog steeds ontroeren’

Het werk van Jolande van Lith (52) wordt tentoongesteld in New York en Italië, maar dat wil niet zeggen dat de kunstenaar haar stad verloochent. "Extra leuk om aan een Bosch initiatief mee te werken.”

Haar atelier staat dan wel in Orthen, maar Jolande van Lith is tegenwoordig een kunstenaar van internationale faam. Afgelopen weekend was ze in Milaan om een Caravaggio-award te ontvangen. "Het ene moment sta je in je werkkleding in je atelier, het andere op de rode loper met alle glamour om je heen. Bijzonder om mee te maken. Het was in het begin wel even wennen, nu begin ik het steeds leuker te vinden. Als kunstenaar ben je toch op zoek naar erkenning, dus daar geniet ik wel van.”

  1. Storing in Bossche parkeergarages duurt voort: gemeente zegt 25.000 euro mis te lopen
    PREMIUM

    Storing in Bossche parkeerga­ra­ges duurt voort: gemeente zegt 25.000 euro mis te lopen

    DEN BOSCH - De storing die dinsdagochtend ontstond in alle gemeentelijke parkeergarages in Den Bosch is waarschijnlijk in een aantal gevallen ook donderdag niet voorbij. Gratis parkeren is mogelijk. Volgens een woordvoerder van de gemeente loopt de gemeente naar schatting maximaal 25.000 euro mis aan parkeerinkomsten. ,,De gemeente heeft inmiddels richting externe leverancier aangegeven deze in gebreke te stellen’’, aldus de woordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch