Volledig scherm
PREMIUM
De expositie "Relithkwie" van Jolande van Lith in het Kruithuis te 's-Hertogenbosch. © Roel van der Aa

De stad van... Jolande van Lith: 'De Mariakapel kan me nog steeds ontroeren’

Het werk van Jolande van Lith (52) wordt tentoongesteld in New York en Italië, maar dat wil niet zeggen dat de kunstenaar haar stad verloochent. "Extra leuk om aan een Bosch initiatief mee te werken.”

Haar atelier staat dan wel in Orthen, maar Jolande van Lith is tegenwoordig een kunstenaar van internationale faam. Afgelopen weekend was ze in Milaan om een Caravaggio-award te ontvangen. "Het ene moment sta je in je werkkleding in je atelier, het andere op de rode loper met alle glamour om je heen. Bijzonder om mee te maken. Het was in het begin wel even wennen, nu begin ik het steeds leuker te vinden. Als kunstenaar ben je toch op zoek naar erkenning, dus daar geniet ik wel van.”

  1. Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    DEN BOSCH - Er is vrijwel geen enkele politieke partij in Den Bosch die ontkent dat er woningnood is en dat er de komende jaren in snel tempo voor verschillende inkomens- en bevolkingsgroepen gebouwd moet worden. Maar waar de ene partij de verantwoordelijk wethouder Roy Geers complimenteert met de voortvarendheid om dit en volgend jaar 850 tot 900 woningen te bouwen, zijn er ook partijen die vinden dat de ambitie veel hoger moet komen te liggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch