Volledig scherm
PREMIUM
Pierre van der Zande van The Record Hustler. © Marc Bolsius

De stad van... Pierre van der Zande: ‘Voor het eerst alleen naar de Willem II, dat maakte indruk’

DE STAD VAN...DEN BOSCH - Het is een paar minuten voor openingstijd, maar de eerste klanten zijn al binnen. Eigenaar Pierre van der Zande (37) begroet ze bij hun voornaam. Het is woensdagmiddag, bijna twaalf uur. The Record Hustler is dan voor het eerst weer open na het weekend. De tweedehands platenzaak op het Hinthamereinde  in Den Bosch is een walhalla voor de muziekfreak.

,,Op zaterdag komt de meeste nieuwe muziek binnen, dat zoek ik dan allemaal uit en dan ga ik prijzen. Woensdag liggen ze ertussen. De mensen die nu binnenkomen zijn de fanatiekelingen, die hebben de eerste keus."

 1. De Rijk is nog niet klaar met discussie over nazi-design
  PREMIUM

  De Rijk is nog niet klaar met discussie over na­zi-de­sign

  DEN BOSCH - Arthur Graaff , woordvoerder van de AFVN, bond van anti-fascisten, liep een tijdje terug in Den Bosch vanuit Het Noordbrabants Museum naar het Design Museum en zag dat recht tegenover het museum een oude synagoge staat. Hij zag er ook een gedenkplaat voor door de nazi's vermoorde joden in Den Bosch. ,,Daarover heeft Timo de Rijk in interviews nooit iets verteld. Voor mij was het toen duidelijk. We moeten ons stevig gaan verzetten tegen de expositie die De Rijk in zijn museum gaat houden.”
 2. Parkeergarage Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

  Parkeerga­ra­ge Bossche Maijweg 20 jaar open voor omwonenden, aanleg woonerf kan daarmee ook beginnen

  DEN BOSCH - Het heeft veel overleg en kruim gekost, maar de NS gaat de in 2017 gebouwde parkeergarage aan de Maijweg in Den Bosch uiteindelijk tóch voor twintig jaar openstellen voor omwonenden. Omdat de spoorwegen de afspraken die in het verleden gemaakt zijn nakomt, kan al in oktober van dit jaar ook met de nieuwe inrichting van de weg begonnen worden. Dat laatste gaat duurder worden dan aanvankelijk aangenomen: geen 900.000 euro, maar 1,475 miljoen euro.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch