Volledig scherm
Nederland, Rosmalen, Groote Wielen, Rubriek de Stad van ÖÖÖÖÖÖ. Remco Beekwilder © copyright Marc Bolsius

De stad van... Remco Beekwilder: 'Trots op organisaties die wel draagvlak creëren'

Ma 7 mei. Aan de hand van een aantal vragen schetst een al dan niet bekende Bosschenaar zijn of haar beeld van de stad. Deze week Remco Beekwilder. Hij is dj op feesten in binnen- en buitenland.

Door Emma Peters

Geboren en getogen Bosschenaar Remco Beekwilder (29) reist voor zijn werk als dj van Berlijn naar Beirut en van Ulft naar New York. Volgende maand maakt hij zijn debuut in Zuid-Amerika en Azië. En tijdens Hemelvaart sluit hij de avond af op Losjes festival in zijn vertrouwde Den Bosch. 

Zo'n tien jaar geleden werd Beekwilder bij het zien van de muziekstudio van zijn buurman verliefd. ,,Ik spaarde een jaar lang voor de studio waar ik nu nog steeds gebruik van maak." Sinds vijf jaar is Beekwilder succesvol artiest. ,,Het genre dat ik draai en maak is techno. Mijn speeltijd is pure improvisatie. Ik beslis op dat moment welke weg ik insla qua sfeer en dat probeer ik zoveel mogelijk te veranderen. De tijd waarop ik op het podium sta, locatie en het publiek zijn van invloed, maar doorgaans probeer ik een energieke, rauwe en mysterieuze sfeer te creëren. ,Het mooie aan mijn werk is dat er een verbinding ontstaat met het publiek en dat enkel door muziek. Een onbeschrijfelijk gelukkig gevoel."

Mooi Bosch

,,Houdoe! Ik ben zo gewend om dit te zeggen dat ik soms vergeet dat dit woord buiten Brabant niet gebruikelijk is."

Wat ik mis

,,Een club die de mogelijkheid biedt om een groot draagvlak voor elektronische muziek op te bouwen. Als het aan mij zou liggen, zou dat een club met een capaciteit van zo'n zevenhonderd personen zijn op de Tramkade die tot een uurtje of zes doorgaat. Maar ik snap dat dit moeilijk is in Den Bosch vanwege de ligging, het aantal jongeren en infrastructuur. Daarom ben ik trots op organisaties die wel draagvlak creëren, zoals Losjes, Threshold en Smèrrig."

Als ik voor één dag burgemeester zou zijn...

,,Dan zou ik het gebruik van de Tramkade voor onbepaalde tijd verlengen. Deze plek is een unieke culturele locatie in Den Bosch. Doodzonde als de investering van geld en energie verloren zou gaan."

Wat ik nog wil

,,Een album maken, omdat ik dan voor mijn gevoel makkelijker een uitstapje kan maken buiten mijn comfortzone zonder dat het noodzakelijk is een alias te gebruiken."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement