Volledig scherm
PREMIUM
Sjef Rijkers. © copyright Marc Bolsius

De stad van... Sjef Rijkers: ‘Pas als de wagen veilig binnen is pak ik mijn eerste biertje’

DEN BOSCH - Op televisie bestuurde hij de afgelopen weken al een tractor in een Bavaria-reclame. Maandag mag Sjef Rijkers écht aan de bak en is het zijn taak de wagen van ’t Heuveltje door de Oeteldonkse straten te loodsen.

Quote

Ik drink helemaal niets tot de wagen weer veilig binnen staat

Sjef Rijkers

Niemand wil het zijn tijdens carnaval, maar Sjef Rijkers (65) is het toch echt. De Bob. Al 26 jaar rijdt hij tijdens de optocht de wagen van ’t Heuveltje. ,,Toen ik begon vroegen ze me of ik een flesje bier wilde. Maar ik drink helemaal niets tot de wagen weer veilig binnen staat. Waar iedereen een half jaar aan heeft gebouwd, kan ik in één klap naar de knoppen helpen. Dat wil ik niet op mijn geweten hebben.”

Daarnaast heeft hij sowieso alle focus nodig om de wagen te besturen. ,,We hebben al de grootste, breedste en de langste wagen gehad. Dan roepen ze: ‘Sjef, even achteruit’, maar dat gaat niet zo makkelijk. Er lopen ook altijd een paar mensen naast me, dat zijn mijn ogen, want ik kan zelf niet achteruit kijken.”

  1. Opmerkelijke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    Opmerkelij­ke eis van advocaat: 'Op zoek naar partij met zak geld voor exclusief verhaal Gheiybe’

    ROSMALEN - De naar Iran gevluchte ‘treitercrimineel’ Shahin Gheiybe (35) is bereid om ‘het volledige verhaal’ op televisie of in een krant te vertellen, maar wel tegen een prijs. Zijn advocaat Sonya Taheri is op zoek naar een ‘omroep die het meeste geld over heeft’ voor een exclusief interview met de voortvluchtige Rosmalenaar. ,,De naam van mijn cliënt is behoorlijk geschaad en dat heeft hem zeker ook financieel getroffen”, zegt Taheri tegen het Brabants Dagblad.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch