Volledig scherm
PREMIUM
Het is koud in een woning in de Zuiderschans © copyright Marc Bolsius

Douchen bij de vrouwen, slapen met een jas aan: gebreken studentenflat Zuiderschans stapelen zich op

Do 6 dec. Het is soms zo koud op zijn kamer, dat de Fin Solomon Luome met een spijkerbroek en een jas aan in bed gaat liggen. En met hem zijn de vele studenten in het complex alle gebreken - geen water, kapotte douches, geen verwarming - meer dan zat. ,,Op onze klachten horen we niets.”

Eén maand. Dat is de opzegtermijn waarvoor de - voornamelijk internationale - studenten in de Zuiderschans getekend hebben. En vanwege die ene maand wordt er nogal terughoudend gereageerd in de verder kale ruimte van het voormalige verzorgingshuis, als de vraag in de groep gegooid wordt of hun naam in de krant mag. Want wat let leegstandsbeheerder Camelot om het contract van een vervelende student per direct op te zeggen? ,,En voor normale studenten is het misschien al lastig, voor internationale studenten is het vrijwel onmogelijk om aan een kamer te komen. Er wordt regelmatig gewoon mee geadverteerd: geen buitenlanders”, vertelt een Chinese Avansstudent.

  1. Storing in Bossche parkeergarages duurt voort: gemeente zegt 25.000 euro mis te lopen
    PREMIUM

    Storing in Bossche parkeerga­ra­ges duurt voort: gemeente zegt 25.000 euro mis te lopen

    DEN BOSCH - De storing die dinsdagochtend ontstond in alle gemeentelijke parkeergarages in Den Bosch is waarschijnlijk in een aantal gevallen ook donderdag niet voorbij. Gratis parkeren is mogelijk. Volgens een woordvoerder van de gemeente loopt de gemeente naar schatting maximaal 25.000 euro mis aan parkeerinkomsten. ,,De gemeente heeft inmiddels richting externe leverancier aangegeven deze in gebreke te stellen’’, aldus de woordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch