Volledig scherm
PREMIUM
De Sint-Jan in museum de Bouwloods © copyright Marc Bolsius

Een uiterst gedetailleerd schaalmodel van de Sint-Jan? Mooi, maar het kost wel 2500 uur van je leven

Vr 5 apr. Na een aantal modelvliegtuigen werd het tijd om iets groters te bouwen voor Riny van Hassel: een gedetailleerd schaalmodel van de Sint-Jan bouwen. Drie jaar en bijna 2500 uur later is het werk af. ,,Ik heb de deur ook wel eens een maand dichtgetrokken, als ik het even helemaal zat was.”

Volledig scherm
Schaalmodel van de Sint-Jan, gebouwd door Riny van Hassel. De maquette is vanaf maandag te zien in de bouwloods, het Sint-Jansmuseum © Bart Gotink/BD
 1. Boxtel heeft de eerste Duncan-baby: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  Boxtel heeft de eerste Duncan-ba­by: ‘Vanochtend twijfelden we niet langer’

  DEN BOSCH/BOXTEL - Als de vliezen breken tijdens de eerste halve finale en je eerste kindje vervolgens geboren wordt op de dag van de finale van het Eurovisie Songfestival, kan het bijna niet anders dan dat de naam Duncan blijft hangen. Kersverse ouders Janske en Martijn van Dinther uit Boxtel besloten dan ook snel na de winst van Duncan Laurence, om hun pasgeborene om te dopen tot Hank Duncan Lucas van Dinther. ,,Maar we zijn geen mega-songfestival fans hoor!”
 2. Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch
  PREMIUM

  Fraaie rituelen sieren ceremonie Ridderorde in Den Bosch

  DEN BOSCH - De (internationale) Ridderorde van het Heilig Graf van Jerusalem stamt uit de tijd van de kruistochten, maar leeft anno 2019 nog altijd voort. Zo nu en dan ontvangen nieuwe leden -de zogeheten novieten- de Investituur. Iets wat telkens gepaard gaat met groot ceremonieel vertoon. Zaterdag in de Sint-Jan, in het bijzijn van enkele gedistingeerde buitenlandse gasten, een tiental bisschoppen én kardinaal Simonis, zeg maar de hoogste ‘baas’ van de Nederlandse rooms-katholieke kerk.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch