Volledig scherm
De Bossche zangeres Yosee bij een eerdere editie van het Levenslied in Den Bosch © Olaf Smit

Eigen drank mee is voortaan verboden bij Festival van het Levenslied Den Bosch vanwege veiligheid

Ma 8 jul. Het meenemen van eigen blikken bier of drank in glans wordt niet meer toegestaan op het Festival van het Levenslied. Volgens de organisatie heeft dat vooral met de veiligheid te maken. Elk jaar komen er namelijk wel een aantal mensen bij de EHBO langs door glas of blik op het terrein. ,,Al speelt de betaalbaarheid van het festival ook wel een rol", vertelt uitvoerend producent Ivo van Harmelen.

Door Bart Gotink

Het is voor het eerst dat het festival op de Markt met hekken en beveiligers gaat controleren of de bezoekers zelf drank meenemen. Aankomend weekend is de 22e editie van het festival. ,,Het feest verloopt altijd netjes en rustig, maar per jaar komen er toch altijd enkele bezoekers bij de EHBO terecht door problemen met glas of blik", zo vertelt Van Harmelen. ,,En dus willen we alleen nog maar werken met plastic", zo vertelt hij. ,,Ook bij de afbouw van het festival is glas en blik vervelend.”

Geen subsidie

Naast de veiligheid speelt het feit dat mensen met bier van thuis minder drankjes kopen, ook een rol, vertelt Van Harmelen. ,,Het is een gratis festival zonder subsidie, dus we zijn afhankelijk van de drankverkoop.” Volgens Van Harmelen zal het verbod streng worden gehandhaafd door de beveiliging. 

De vrijdagavond zal weer in het teken staan van Pretty in Pink, het roze feest. ,,Verder we willen we het festival zo regionaal mogelijk houden, met een landelijke uitstraling. Daarom sluiten we bijvoorbeeld de zaterdagavond af met René Schuurmans. Marianne Weber en John de Bever sluiten de zondagavond af”, vertelt Van Harmelen. Verder komt er lokaal, jong talent als Gino Graus voorbij. Ook onder meer Yves Berendse, Rienie van de Kerkhof, Luciano Vermeer en Mart Hoogkamer komen het weekend voorbij.

 ,,En zondagmiddag starten we weer met de 1 uur sjow. Daar kunnen jonge, nieuwe volkszanger zich presenteren. Ze krijgen allemaal tien minuten om drie nummer te zingen. Het is een soort kweekvijver, en mogelijk halen de zangers daar weer nieuwe optredens uit.” 

  1. Bossche M-side distantieert zich van racistische uitlatingen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    Bossche M-side distanti­eert zich van racisti­sche uitlatin­gen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    De M-side, de fanatieke FC Den Bosch-supporters, heeft zich in een statement op Facebook uitgesproken tegen racisme. Enkele supporters lieten zich afgelopen zondag vanaf de tribune racistisch uit richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. ‘Voor ons als FC Den Bosch-supporters van de M-Side is het om te zorgen voor sociale controle, want dit kan en mag nooit meer gebeuren.’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch