Volledig scherm
Emté in het Paleiskwartier in Den Bosch © Google Maps

Emté en Brasserie Van Heinde sluiten 1 juni: Paleiskwartier krijgt Jumbo City met La Place-afdeling

Di 16 apr. Naast de Emté-supermarkt gaat ook Brasserie Van Heinde in het Paleiskwartier per 1 juni dicht. Daarmee verdwijnt het laatste restje van de experimentele versmarkt die ooit in het pand begon. De supermarkt en horecagelegenheid worden omgebouwd tot een Jumbo City, met daarbij een La Place-afdeling.

Op de bovenverdieping van het pand met de kenmerkende sheddaken kunnen bezoekers dan straks de La Place-gerechten eten of koffie drinken. Het wordt de tweede Jumbo City in de stad: ook in de Visstraat is sinds kort zo'n stadssupermarkt te vinden.

Volledig scherm
Versmarkt Van Heinde © Roy Lazet

Derde formule in vier jaar tijd

De sluiting van de supermarkt wordt sinds dinsdag op de site van Emté officieel aangekondigd. Op zaterdag 1 juni  om 13:00 uur gaat de supermarkt dicht. Op woensdag 26 juni 2019 gaat de Jumbo City weer open. Overigens wil een woordvoerder van Jumbo het nieuws over de nieuwe invulling van het pand nog niet bevestigen. ,,Het is nog te vroeg om hier mededelingen over te doen”, is daar het antwoord.

Jumbo City is alweer de derde formule in het pand in vier jaar tijd. Op 20 november 2015 ging daar namelijk, na een zeer ingrijpende verbouwing, Versmarkt Van Heinde open. De combinatie van versmarkt en horeca slaagde ondanks hooggespannen verwachtingen niet, en sloot al op 17 april 2016 de deuren. De aandelen werden verkocht aan Sligro, die er op 7 mei 2016 een Emté opende. Brasserie Van Heinde bleef toen wel bestaan. De Emté werd ongeveer een jaar geleden echter weer verkocht aan Coop en Jumbo. 

De Emté in het Paleiskwartier behoort straks wel tot de laatste Emté’s van het land. Na 1 juni is er geen één supermarkt van de formule meer open, zo meldt Distrifood. 

Volledig scherm
Versmarkt Van Heinde in het Paleiskwartier ging ter ziele op 17 april 2016 © Bart Gotink/BD

In samenwerking met indebuurt Den Bosch