Volledig scherm
Enny Coppee uit Engelen © Angela van den Dungen

Enny werd onwel in stationstunnel en wil haar 'reddende Engelen' bedanken: 'Dankzij hen hebben mijn hersenen geen schade opgelopen'

Di 29 mei. Enny Coppee werd onwel in de tunnel bij station Den Bosch. Ze stuurde een brief om zo de mensen die haar spontaan te hulp schoten, te bedanken.

In gedachten gebeurt het altijd anderen, en dan opeens gebeurt het bij mij zelf. Al fietsend onder de spoortunnel door van Den Bosch centraal word ik vrijdag 19 mei raar in mijn hoofd. 

Volledig scherm
Stationstunnel Den Bosch © Maikel Samuels

De wereld draait, mijn hart bonkt als een razende. Ik moet even stoppen. Ik kan nog afstappen. Ik vind een lantaarnpaal om tegen te hangen. Langzaam zakt de wereld weg. Ik hoor mijn man maar ik weet even geen antwoord. Opeens staat daar een grote stevige man bij me die me professioneel aan mijn pols voelt. 'Ik ben verpleger', zegt hij, 'en ik ga nu een ambulance bellen'. 

Ik zie dat hij een prachtig blauw met wit shirt aan heeft. Ik hoor hem bellen en praten met mijn man. Ik kan antwoord geven op de vragen. Al lijkt alles van veraf te komen en praten ze met een gekke echo. Dan staat er ook een mevrouw bij me. Het is goed wat ze doen, zegt zij. Blijf maar praten, je moet wakker blijven. 

Zij woont ook in Engelen, zo vertelt ze, net als wij. Grappig. Ik voel de humor daarvan: hier zit ik, los van de wereld. Er staan twee reddende engelen die mij en mijn man ondersteunen, en één van de twee reddende engelen komt uit Engelen!

Ik wil de dame en de heer via deze weg heel graag bedanken. Dank zij hen kwamen de ambulancebroeders. Dankzij hen ben ik naar het ziekenhuis gebracht. Dankzij hen heb ik nu medicijnen waarmee mijn hart zijn werk blijft doen. Dankzij hen hebben mijn hersenen geen schade opgelopen.

Dank, reddende Engelen!

Enny Coppee Engelen

Naschrift: De zondag na het incident werd Enny Coppee ontslagen uit het ziekenhuis. Zij maakt het inmiddels goed.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement