Volledig scherm
Febo in Den Bosch wordt weer opgebouwd © Bart Gotink/BD

Febo keert ‘zo goed als zeker’ terug op woonboulevard Den Bosch, brandstichter niet aangehouden

Wo 28 aug. Een vergelijkbare, stalen constructie als voorheen staat weer overeind. Op de woonboulevard wordt hard gewerkt om het afgebrande paviljoen van de Febo weer op te bouwen. Naar alle waarschijnlijkheid keert de snackbar zelf weer terug in het pand.

Door Bart Gotink

Een woordvoerder van de Retailpark Den Bosch geeft aan dat als er geen tegenslagen zijn, het paviljoen in oktober de deuren weer kan openen. ,,We onderhandelen momenteel met de Febo, maar het is zo goed als zeker dat zij terugkeren", vertelt de woordvoerder. De rode letters van Febo staan dan ook nog altijd op de glazen platen die rondom het terras van de voormalige snackbar staan.

Al eerder rampspoed bij Febo

Volledig scherm
Nederland, Den Bosch, het uitgebrande pand van snackzaak Febo op meubelboulevard Soetelieve. © copyright Marc Bolsius

De politie is altijd uitgegaan van brandstichting in het pand. Voor de brand is echter nooit iemand aangehouden. ,,Het onderzoek loopt nog”, laat een politiewoordvoerder nu dan ook weten. ,,Maar er zijn op dit moment helaas geen nieuwe ontwikkelingen te melden. Wij gaan nog steeds uit van brandstichting.” Brandweerlieden roken direct na de brand benzinelucht in de buurt van de brandhaard tijdens het blussen. Beveiligers zagen verder enkele minuten voordat de brand uitbrak een scooter met twee personen erop wegrijden over de stoep langs de Balkweg. 

Het gebouw van 165 vierkante meter stond nog geen jaar op de woonboulevard toen er eind april brand uitbrak. De brand verwoestte de hele zaak van de krokettenspecialist, die zich op het nieuwe stuk van de meubelboulevard, het Retailpark, had gevestigd met onder meer BCC en Rofra I Home. Met het nieuwe pand op de woonboulevard trok de Febo zich juist ‘voorlopig’ terug uit de Bossche binnenstad. Daar trof het noodlot de keten eerder ook al, toen het pand aan de Hinthamerstraat zwaar beschadigd raakt na het instorten van buurman Pearle op de Markt.

Volledig scherm
Febo in Den Bosch wordt weer opgebouwd © BVR Groep
Volledig scherm
Febo in Den Bosch wordt weer opgebouwd © BVR Groep

Of dezelfde franchisenemer terugkeert, is niet bekend. Bij Febo wil niemand reageren. 

  1. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
    VIDEO

    Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

    HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch