Febo in Den Bosch wordt weer opgebouwd
Volledig scherm
Febo in Den Bosch wordt weer opgebouwd © Bart Gotink/BD

Febo keert ‘zo goed als zeker’ terug op woonboulevard Den Bosch, brandstichter niet aangehouden

Wo 28 aug. Een vergelijkbare, stalen constructie als voorheen staat weer overeind. Op de woonboulevard wordt hard gewerkt om het afgebrande paviljoen van de Febo weer op te bouwen. Naar alle waarschijnlijkheid keert de snackbar zelf weer terug in het pand.

Door Bart Gotink

Een woordvoerder van de Retailpark Den Bosch geeft aan dat als er geen tegenslagen zijn, het paviljoen in oktober de deuren weer kan openen. ,,We onderhandelen momenteel met de Febo, maar het is zo goed als zeker dat zij terugkeren", vertelt de woordvoerder. De rode letters van Febo staan dan ook nog altijd op de glazen platen die rondom het terras van de voormalige snackbar staan.

Al eerder rampspoed bij Febo

Nederland, Den Bosch, het uitgebrande pand van snackzaak Febo op meubelboulevard Soetelieve.
Volledig scherm
Nederland, Den Bosch, het uitgebrande pand van snackzaak Febo op meubelboulevard Soetelieve. © copyright Marc Bolsius

De politie is altijd uitgegaan van brandstichting in het pand. Voor de brand is echter nooit iemand aangehouden. ,,Het onderzoek loopt nog”, laat een politiewoordvoerder nu dan ook weten. ,,Maar er zijn op dit moment helaas geen nieuwe ontwikkelingen te melden. Wij gaan nog steeds uit van brandstichting.” Brandweerlieden roken direct na de brand benzinelucht in de buurt van de brandhaard tijdens het blussen. Beveiligers zagen verder enkele minuten voordat de brand uitbrak een scooter met twee personen erop wegrijden over de stoep langs de Balkweg. 

Het gebouw van 165 vierkante meter stond nog geen jaar op de woonboulevard toen er eind april brand uitbrak. De brand verwoestte de hele zaak van de krokettenspecialist, die zich op het nieuwe stuk van de meubelboulevard, het Retailpark, had gevestigd met onder meer BCC en Rofra I Home. Met het nieuwe pand op de woonboulevard trok de Febo zich juist ‘voorlopig’ terug uit de Bossche binnenstad. Daar trof het noodlot de keten eerder ook al, toen het pand aan de Hinthamerstraat zwaar beschadigd raakt na het instorten van buurman Pearle op de Markt.

Febo in Den Bosch wordt weer opgebouwd
Volledig scherm
Febo in Den Bosch wordt weer opgebouwd © BVR Groep
Febo in Den Bosch wordt weer opgebouwd
Volledig scherm
Febo in Den Bosch wordt weer opgebouwd © BVR Groep

Of dezelfde franchisenemer terugkeert, is niet bekend. Bij Febo wil niemand reageren. 

 1. Nepverpleegkundige JBZ aangehouden na behandelen patiënten tijdens coronadrukte: ‘Geschokt om dit bedrog’
  PREMIUM

  Nepver­pleeg­kun­di­ge JBZ aangehou­den na behandelen patiënten tijdens coronadruk­te: ‘Geschokt om dit bedrog’

  DEN BOSCH - Een 24-jarige man die werkzaam was in het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) is aangehouden op verdenking van oplichting, valsheid in geschrifte en diefstal. De verdachte controleerde patiënten en mogelijk diende hij ze ook medicatie toe, zonder dat hij beschikte over kwalificaties om deze handelingen te mogen verrichten. ,,We zijn geschokt door het bedrog", reageert het JBZ.
 2. Ophef in zorgcentrum: bewoners moeten huisvuil sjouwen, brandweer verbiedt containers

  Ophef in zorgcen­trum: bewoners moeten huisvuil sjouwen, brandweer verbiedt containers

  Ineens waren de afvalcontainers op hun etages verdwenen. En moesten bewoners van de aanleunwoningen op de 3e, 4e en 5e verdieping van zorgcentrum De Taling in Den Bosch met hun huisvuil naar de container in de centrale hal. ,,Maar dat kan niet iedereen", zegt bewoner Kees van Gulik en hij startte een handtekeningenactie. ,,De mensen zijn hier allemaal boven de 80 en velen hebben een rollator of rolstoel.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch