Volledig scherm
De nieuwe Febo op de Woonboulevard in Den Bosch © BD

Febo komt naar de Bossche woonboulevard en zoekt niet meer in de binnenstad

UPDATEWo 2 mei. In een nieuw gebouwd pand op het parkeerterrein van de woonboulevard komt een vestiging van Febo. Daarmee komt er naast de Kentucky Fried Chicken dus nog een fastfoodketen naar het winkelgebied. 

Door Bart Gotink

De nieuwe Febo gaat maandag 18 juni open, zo kondigt de krokettenspecialist aan. Naast een binnenruimte van 165 vierkante meter is er ook een terras van 125 vierkante meter bij het pand, dat met glas wordt omringd. De snackbar komt op het nieuwe stuk van de woonboulevard, het retailpark, waar onder meer BCC, Rofra en De Bommel zij gevestigd. Arnold Spierings, Franchise Manager van Febo, verwacht dat er binnen een mannetje of 40 kan zitten.

Instorting

De Febo trekt zich voorlopig terug uit de binnenstad, zo kondigt Spierings ook aan. Hij sluit niet uit dat als er een nieuw pand in het centrum 'aangeboden wordt', daar serieus naar gekeken wordt, maar voorlopig wordt niet meer actief gezocht. De keten, bekend van de trekmuur, had altijd een vestiging in de Hinthamerstraat, maar dat pand raakte zwaar beschadigd bij het instorten van het Pearlepand, begin 2016. Sindsdien heeft de Febo altijd aangegeven zo snel mogelijk weer open te willen in de Bossche binnenstad, maar dit is tot op heden niet gelukt. Eerder waren er plannen om een vestiging van de snackbar te openen in het pand naast Kees Kroket in de Visstraat, maar onder meer na protest van deze friturende buurman werd dat plan losgelaten.

Volledig scherm
De nieuwe Febo op de Woonboulevard in Den Bosch © BD

Spierings stelt met de vestiging op de Woonboulevard nu 'een prachtig alternatief' te hebben. In het weekend wordt gemikt op het winkelend publiek, doordeweeks ook op werknemers van de omringende kantoren en voorbijgaand verkeer. Volgens Chris Lanting van vastgoedadviseur Colliers International zet Febo momenteel in op 'uitbreiding van het aantal vestigingen aan de rand van de stad op goed bereikbare locaties'. Lanting heeft Febo geadviseerd bij het vinden van een nieuw pand.

Parkeerruimte

Ook Kentucky Fried Chicken heeft overigens vergevorderde plannen zich te vestigen in een leegstaande unit op de woonboulevard. Daar moet onder meer een drive-thru komen. Twee naastgelegen beddenzaken maken momenteel echter bezwaar tegen de komst van deze fastfoodzaak, omdat dit parkeerruimte kost en slecht zou zijn voor het aanzien van de meubelboulevard. De bezwarencommissie moet daar nog uitspraak over doen, net als B en W. Volgens Spierings is de komst van een KFC geen probleem. ,,We zitten ook op andere plekken in het land naast elkaar", zo zegt hij.

Ook fastfoodketen Taco Bell heeft plannen voor een vestiging in Den Bosch, maar dan wel in de binnenstad. Febo werd in 1942 opgericht door banketbakker Johan de Borst en telt momenteel 70 vestigingen in Nederland, waarvan een deel franchise.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement