Volledig scherm
Isa Hoes en Medina Schuurman © Royal Promotions

Festival voor vrouwen in de overgang komt naar Den Bosch, met onder meer Isa Hoes

DEN BOSCH - Een compleet festival rondom vrouwen in de overgang. In september houden actrices Isa Hoes en Medina Schuurman zo'n bijeenkomst voor vrouwen van veertig plus in Gebouw 1931, onderdeel van de Brabanthallen. 

Zelf willen de twee initiatiefnemers nog niet al teveel kwijt over het evenement, genaamd I'M You Festival. Wel gaat het om twee dagen in september. ,,We gaan nog niks inhoudelijks vertellen. Want we zijn er nu zo mee bezig en willen geen beloftes doen die we niet waar kunnen maken", zo vertelt Schuurman, bekend van onder meer Goede Tijden Slechte Tijden, Penoza en Celblok H, in een vlog. ,,Het is geen klein event", kondigt Hoes daarbij echter wel aan. ,,Het wordt groot." 

De missie van Hoes, bekend van tal van Nederlands series en films, en Schuurman is om de overgang en alles wat daarmee te maken heeft meer aandacht te geven omdat daar een taboe op zou rusten. De twee doen dat met theatercolleges, boeken en nu dus het nieuwe I’M You Festival. Hoes en Schuurman leerden elkaar in 2001 kennen op de set van de televisieserie Rozengeur & Wodka Lime, waarna ze beste vriendinnen werden. Volgens het platform zijn er op dit moment 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch