De gemeente pakt fietsen in de Bossche binnenstad aan.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente pakt fietsen in de Bossche binnenstad aan. © Peter De Bruijn

Fietsverbod in weekend in Den Bosch: ‘Het moet veilig zijn voor voetgangers’

UPDATEDEN BOSCH - Voetgangers en fietsers delen al jarenlang de ruimte in de Bossche binnenstad. De anderhalvemetersamenleving maakt daar een einde aan. Op vrijdag, zaterdag en zondag fietsen in het Bossche winkelgebied (vanaf 11.00 tot 18.00 uur) is binnenkort verboden. Vanaf 19 juni kunnen de fietsers een boete krijgen.

  1. Enquête: Brabanders mijden massaal toeristische trekpleisters, groot deel gaat zelfs niet weg door corona

    Enquête: Brabanders mijden massaal toeristi­sche trekpleis­ters, groot deel gaat zelfs niet weg door corona

    Gaan we dit jaar weg of blijven we liever bij huis? Terwijl lockdowns worden opgeheven en grenzen weer opengaan staat de zomervakantie voor de deur. 2.237 lezers van deze site vulden de vakantie-enquete in en gaven aan massaal het vliegtuig én toeristische trekpleisters te mijden vanwege de coronamaatregelen. Daarbij gaat een deel zelfs helemaal niet op vakantie vanwege het virus.
  2. JBZ over nepverpleegkundige: ‘Hij registreerde in dossier toedienen van medicatie’

    JBZ over nepver­pleeg­kun­di­ge: ‘Hij registreer­de in dossier toedienen van medicatie’

    DEN BOSCH - Er zijn geen aanwijzingen voor klachten bij patiënten met wie de aangehouden Bosschenaar (24) als ‘nepverpleger’ contact had in het Bossche Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ). Dat zegt een woordvoerder van het ziekenhuis nadat het Openbaar Ministerie bekend maakte dat het OM de Bosschenaar ervan verdenkt patiënten medicatie te hebben toegediend zonder daarvoor te zijn gekwalificeerd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch