Volledig scherm
Lekker lurken aan een waterpijp tijdens het foodtruckfestival TREK in het Paleiskwartier in Den Bosch © copyright Olaf Smit

Foodtruckfestival Trek komt voor vierde keer naar Den Bosch

Do 1 feb. Met onder meer een nieuw, semi-overdekt wijnterras keert foodtruckfestival Trek dit jaar terug in Den Bosch. Van donderdag 5 tot en met zondag 8 juli staan er weer tientallen foodtrucks en barren in het Paleiskwartier.

Door Bart Gotink

Bij het nieuwe wijnterras kunnen bezoekers per fles of glas genieten van meer dan 20 soorten wijn, zo kondigt de organisatie aan. Naast het nieuwe terras keren ook onderdelen van de vorige edities terug, zoals het gemeentehuis, de kerk, het theater, en uiteraard foodtrucks en diverse bars. Op het terrein is ook dit jaar (kinder)theater, kookworkshops, oud Hollandse spelletjes, live-optredens en oude kermisklassiekers te zien. De avonden worden afgesloten met hits uit de 80’s, 90’s en 00’s.

Trek wordt gehouden op een braakliggend terrein in het Paleiskwartier, waar nog geen concreet plan voor is. Afgelopen jaar gingen er al stemmen op dit tot permanente evenementenlocatie te benoemen. Naast Trek vindt ook bier- en wijnfestival Dorst en het HBO-introfestival plaats op het terrein.

Verspreid over afgelopen jaren bezochten tienduizenden mensen Trek. De toegang is gratis, maar bezoekers betalen wel een bijdrage van € 2,50 voor een hard-plastic glas, die niet meer ingeleverd kan worden. Naast Den Bosch gaat Trek ook naar Rotterdam, Utrecht, Maastricht, Nijmegen, Enschede, Eindhoven, Amsterdam en Den Haag,

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement