Volledig scherm
Urban Sketchers. Hier een deel van de Sint-Jan © Thomas de Windt/Studiodewindt

Geen richtlijnen, want Urban Sketchers willen gewoon schetsen in Den Bosch

Vr 9 aug. Ja, internationaal is Urban Sketching wel bekend, maar rondom Den Bosch valt dat nog vies tegen. En daar mag best verandering in komen, vinden de tekenaars op locatie.

Volledig scherm
Urban Sketchers. Hier de silo's op de Tramkade © Annet van den Oord-van Kempen

De oude pandjes, de Markt, de Sint-Jan en de Uilenburg: eigenlijk is er heel veel in Den Bosch geschikt voor de Urban Sketcher, vindt Annet van den Oord-van Kempen. En dus trekt de vrouw uit Amerzoden geregeld de stad in, met een man of tien á vijftien, om de dagelijkse taferelen die ze tegenkomen, te vangen in schetsen op papier. En altijd op de locatie zelf. 

In de hoop dat meer mensen aanhaken, houdt de groep op 1 september een openbare en gratis sketchwalk door Den Bosch. Want met meer tekenaars, kunnen er meer tips en trucks worden uitgewisseld. Veel vaste richtlijnen voor de wereldwijde community van schetsers. Het gaat juist om het uitwisselen en proberen van verschillende stijlen op andere soorten papier. De ene keer met potlood, de andere keer met aquarelverf.

Volledig scherm
Urban Sketchers. Hier een pand nabij het station in Den Bosch. © Thomas de Windt/Studiodewindt

Hoe lang de tekenaars over een werk doen? ,,Dat verschilt erg per persoon en per locatie. Sommigen zijn in een half uurtje klaar, anderen doen er uren over.” Maar, zo stelt ze wel, het moet binnen een dag te doen blijven, want wet is niet de bedoeling dat het kunstwerken van een paar dagen worden. Het blijven wel schetsen. 

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch