Volledig scherm
Waterpest wordt verwijderd uit de Hofvijver © Sandra Peerenboom

Geen watervlooien en graskarpers in Hofvijver Den Bosch

Do 2 okt. Er worden geen watervlooien of graskarpers uitgezet in de Hofvijver in Den Bosch. Bosch Belang vroeg zich af of het plaatsten van deze beesten de groei van algen en waterpest tegen zou kunnen gaan, maar het college van B en W kiest liever voor andere oplossingen.

Graskarpers kunnen namelijk niet leven in zo'n voedselarm milieu, geeft het stadsbestuur aan. En doordat de vijver een overloopvoorziening heeft (voor hevige regenval) is ook het plaatsen van watervlooien geen goed idee, zo is het oordeel.

Wel wordt samen met het Paleiskwartier BV onderzocht of  waterstofperoxide, modderballen met bacteriën of zoetwatermosselen een oplossing is om het watermilieu te verbeteren. Wanneer daar enig uitsluitsel over komt, is nog bekend. 

In de Hofvijver is al een aantal maal door een gespecialiseerd bedrijf waterpest verwijderd, een plantensoort die zich snel verspreid. De gemeente onderzoekt daarom wat de mogelijkheden zijn om het goedje beter te bestrijden. In het voorjaar gaat vermoedelijk ook de fontein in de Hofvijer weer aan. Naast de beleving moet dat ook de waterkwaliteit ten goede komen, zo verwacht B en W.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement