Volledig scherm
Pizzabar Deeg in de Verwersstraat © Google Maps

Gevaarlijke situatie of klacht van een notoire klager? Omwonende vecht tegen terrasje van Pizzabar Deeg

Wo 7 feb. Is er sprake van een gevaarlijke situatie in de Verwersstraat, die bovendien een kostbare parkeerplek kost? Of hebben we hier te maken met een klacht van een beroepsklager, één persoon in de wijde omgeving die gewoon altijd moeilijk doet?

Door Bart Gotink

Bron van het conflict zijn in elk geval de 15 stoelen en een stuk of 5 tafels, die tezamen het nieuwe terras van Pizzabar Deeg vormen. Jan Erik Gulinck, bewoner van de Verwersstraat, heeft woensdagavond voor de bezwarencommissie maar eens uitgelegd waarom dit terrasje er nooit had mogen komen.

Voldongen feit

,,Het is niet tegen de exploitant gericht," zegt hij maar direct. ,,Maar ik kan mijn auto al vrijwel nooit kwijt. En de komst van dit terras kost een parkeerplek." Met de komst van de zitplaatsen, is bovendien de gehandicaptenparkeerplaats een stukje opgeschoven. En ook daar maakt Gulinck bezwaar tegen ,,Ik snap dat er een parkeerplaats moet zijn voor minder validen bij het museum.  Maar er zijn ook al twee plaatsen voor Robbies, dus deze plek staat plaats vrijwel altijd leeg." 

Ready for SUNday! #zon #terras #koffie #lunch #diner #pizza #pasta #denbosch #pizzabardeeg

Een foto die is geplaatst door null (@pizzabardeeg) op

En dan levert het terras ook nog een gevaarlijke situatie op. ,,Voetgangers moeten van de stoep af, de straat op. En met evenementen en borrels staat iedereen op straat", aldus Gulinck. En dus vraagt hij nu de gemeente op te treden tegen het terras.

Ambtelijke molen

Merijn Smeulders van Pizzabar Deeg maakt zich weinig zorgen. ,,Deze man maakt overal bezwaar tegen, ook als ik bijvoorbeeld een rolluik ophang." En dan woont hij nog niet eens recht tegenover de Italiaan, ziet Smeulders. Hij heeft er 'alles aan gedaan', stelt hij zelf. ,,Zo zijn er gesprekken geweest met de ondernemers in de buurt en met de omwonenden. Op twee na was iedereen akkoord. Daarop zijn er bemiddelingsgesprekken geweest en is er nog maar één klager overgebleven." 

En die ene klager kon het terras niet tegenhouden. Dus zijn de doppen rondom zijn terras geslagen en heeft hij stoelen die je daar niet voorbij kunt schuiven. ,,Zo blijft er altijd plek over." Want eigenlijk, aldus Smeulders, vindt iedereen de pizzabar juist 'geweldig'. ,,Zo zorgen wij onder meer voor trek naar het Noordbrabants Museum. Het is dan erg jammer dat dan één iemand die ambtelijke molen zo bezig kan houden."

Veel zin

En misschien zit het ook wel wat dieper bij Gulinck. Hij kwam in 1984 in de Verwersstraat wonen en heeft veel zien veranderen. De laatste jaren werden de huizen om hem heen opgekocht en veranderd in winkels, cafés of restaurants met daarboven appartementen. ,,En je kunt er weinig tegen doen. Het is ook irritatie over alles wat er in de wijk gebeurt." En dus maakt Gulinck zich ook in deze zaak weinig illusies. ,,Nee, Veel zin zal het wel niet hebben."

De uitspraak volgt over een paar weken. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement