Volledig scherm
PREMIUM
Het Keershuys in Den Bosch © Sandra Peerenboom

Het Keershuys krijgt 1360 euro boete voor schenken van shotje Trojka Pink aan minderjarige, eigenaar boos

Di 13 aug. Dat iemand die nog geen 18 jaar oud is een shotje Trojka Pink heeft gedronken in het Keershuys, daarover is iedereen het wel eens. Maar daarna lopen de versies van de eigenaar van de zaak en die van de opsporingsambtenaar die voor het vergrijp een boete van 1360 euro uitschreef, ver uiteen.

Het is in elk geval 1 december 2018, rond 00:30 uur als de gemeenteambtenaar ziet hoe de babyroze fles op de bar wordt neergezet met vijf á zes shotglaasjes, valt het in het rapport van de gemeenteambtenaar over die avond te lezen. De barmedewerker wijst naar de gast, waarna de gast vervolgens zelf de shotglaasjes inschenkt en uitdeelt. En daaronder zit, althans volgens de gemeentemedewerker, zeker één jongen die ‘op dat moment niet onmiskenbaar de leeftijd van 18 had bereikt’. Hij maakt dat ook op uit het feit dat de jongen nog zou hebben gezegd dat hij de wodka-likeur ‘eigenlijk niet mocht’. En dus schrijft hij de boete van bijna 1360 euro uit.

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch