Volledig scherm
© Miesjel van Gerwen

Het wel en wee van 12 jaar Den Bosch in een boekje: Gewoon Doormodderen van ‘T Moer

Do 29 nov. Gewoon Doormodderen, een verzameling van de afgelopen 12 jaar tekeningen van ‘t Moer, is momenteel te koop bij Silvester Strips in de Snellestraat en bij boekhandel Adr. Heinen aan het Kerkplein.

Volledig scherm
© V Amiesjel

Tekenaar Miesjel van Gerwen heeft in het boekje zijn hoogtepunten verzameld van de getekende column, die al 23 jaar in het Brabants Dagblad verschijnt. Eind dit jaar stopt de langlopende serie tekeningen echter. Als afsluiter is daarom nu het beste werk gebundeld.

,,De naam Gewoon Doormodderen is ontleend aan het moeras waarin de stad zich als de onoverwinnelijke Moerasdraak eeuwenlang veilig waande", zo staat te lezen in het voorwoord Van Gerwen. ,,Scherp, maar met mededogen worden groteske geldingsdrang, bestuurlijke besluiteloosheid en markante missers van commentaar voorzien", zegt hij over de tekeningen. ,,Ze nemen u mee in de beslommeringen van een ambitieus voortmodderende provinciehoofdstad.”

Het boekje kost 19,95 euro

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
© Karin Van Krevel
Volledig scherm
© V Amiesjel
  1. Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    Bossche ambities woningbouw lopen nogal uiteen

    DEN BOSCH - Er is vrijwel geen enkele politieke partij in Den Bosch die ontkent dat er woningnood is en dat er de komende jaren in snel tempo voor verschillende inkomens- en bevolkingsgroepen gebouwd moet worden. Maar waar de ene partij de verantwoordelijk wethouder Roy Geers complimenteert met de voortvarendheid om dit en volgend jaar 850 tot 900 woningen te bouwen, zijn er ook partijen die vinden dat de ambitie veel hoger moet komen te liggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch