Volledig scherm
© Miesjel van Gerwen

Het wel en wee van 12 jaar Den Bosch in een boekje: Gewoon Doormodderen van ‘T Moer

Do 29 nov. Gewoon Doormodderen, een verzameling van de afgelopen 12 jaar tekeningen van ‘t Moer, is momenteel te koop bij Silvester Strips in de Snellestraat en bij boekhandel Adr. Heinen aan het Kerkplein.

Volledig scherm
© V Amiesjel

Tekenaar Miesjel van Gerwen heeft in het boekje zijn hoogtepunten verzameld van de getekende column, die al 23 jaar in het Brabants Dagblad verschijnt. Eind dit jaar stopt de langlopende serie tekeningen echter. Als afsluiter is daarom nu het beste werk gebundeld.

,,De naam Gewoon Doormodderen is ontleend aan het moeras waarin de stad zich als de onoverwinnelijke Moerasdraak eeuwenlang veilig waande", zo staat te lezen in het voorwoord Van Gerwen. ,,Scherp, maar met mededogen worden groteske geldingsdrang, bestuurlijke besluiteloosheid en markante missers van commentaar voorzien", zegt hij over de tekeningen. ,,Ze nemen u mee in de beslommeringen van een ambitieus voortmodderende provinciehoofdstad.”

Het boekje kost 19,95 euro

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
© Karin Van Krevel
Volledig scherm
© V Amiesjel
  1. Storing in Bossche parkeergarages duurt voort: gemeente zegt 25.000 euro mis te lopen
    PREMIUM

    Storing in Bossche parkeerga­ra­ges duurt voort: gemeente zegt 25.000 euro mis te lopen

    DEN BOSCH - De storing die dinsdagochtend ontstond in alle gemeentelijke parkeergarages in Den Bosch is waarschijnlijk in een aantal gevallen ook donderdag niet voorbij. Gratis parkeren is mogelijk. Volgens een woordvoerder van de gemeente loopt de gemeente naar schatting maximaal 25.000 euro mis aan parkeerinkomsten. ,,De gemeente heeft inmiddels richting externe leverancier aangegeven deze in gebreke te stellen’’, aldus de woordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch