Hete adem in de nek: AH to Go verlaagt de prijzen in Den Bosch na komst Jumbo City

Ma 8 jan. De liefhebbers van onder meer koffie, croissants, frisdrank, saucijzen- en frikandelbroodjes lijken de grote winnaars van de concurrentie tussen Jumbo City en AH to Go. Met de hete adem van Jumbo in de nek heeft de AH to Go in de Visstraat de prijzen van onder meer deze hardlopende producten verlaagd, zo constateerde supermarktvakblad Distrifood in een prijsvergelijking.

Door Bart Gotink

Volledig scherm
De Jumbo City in de Visstraat is geopend © Bart Gotink/BD

Sinds een kleine maand is de Jumbo City open, recht tegenover de AH to Go. De twee kleine gemakssupermarkten zeggen uiteraard uit te gaan van eigen kracht, maar er wordt dus wel degelijk goed naar de overkant van de straat gekeken. Bij de AH to go daalde de saucijzenbroodjes bijvoorbeeld in prijs van €1,50 naar €1,25 en ook croissantjes werden €0,25 goedkoper en kosten nu €1, zo zag Distrifood. Ook frikandelbroodjes, koffie, frisdranken, bier en water daalden sinds de opening van Jumbo City in prijs. Daarmee is de AH overigens nog niet goedkoper dan Jumbo.

Tekst gaat verder onder prijsvergelijk.

Volledig scherm
De prijsvergelijking van Distrifood © Distrifood

Met de prijzen van deze hardlopers gebeurde hetzelfde op station Eindhoven, waar Jumbo ook een vestiging begon en tevens ook al een AH zit. De prijzen bij de AH To Go op station Nijmegen, waar Jumbo vooralsnog geen concurrentie vormt, liggen een stuk hoger. Ook de bij de AH to Go op het station van Den Bosch worden nog de oude prijzen gehanteerd.

AH stelt dat er lokaal prijsverschillen zijn tussen de AH's. ,,Dat doen we bijvoorbeeld ook al bij To Go’s op een universiteitsterrein", aldus woordvoerder Anoesjka Aspeslagh tegen Distrifood.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement