Volledig scherm
Tessel Sander, foto voor Berend van de Sande, airhockey © Tessel Sander

Horecanieuws: Arcade, karaoke en Aziatisch restaurant in één bij Barkade op de Tramkade

updateWo 17 jul. Na maanden van stilte is eindelijk bekend wat er in het voormalige Koudijs Kafé op de Tramkade komt. Cees van Balen, bekend van technofeest Losjes, begint daar Barkade, een restaurant met arcadespelletjes, karoake en airhockey in één.

Door Bart Gotink

Van Balen zegt zich ook te storen aan het ‘karige aanbod van de vastgeroeste horeca in de stad’, waarover onlangs de discussie werd gevoerd. ,,Het is in Den Bosch toch veel: we tappen bier, serveren wat eten en 's avonds gaan de tafels aan de kant en zetten we het geluid hard. Terwijl uitgaan zoveel meer is.”

En dus begint hij zelf iets nieuws in het pand op de Tramkade, samen met Nienke van Balen en mijn jeugdvriend Kasper de Vries. ,,Wat vinden mensen leuk, hebben wij ons afgevraagd. Dat is eten, drinken een beetje blijven hangen en daarna iets samen doen. Het liefst met competitiedrang.” Dus komt er een restobar, met een simpele, betaalbare kaart. Daarop staat Aziatisch comfortfood als ramen, soto-soepen en dumplings met exotische bieren en cocktails” vertelt hij.

Achter het restaurant aan het water komt dan een ruimte met de arcadespellen, karaoke en airhockey. Het idee? ,,Een soort arcadehal, maar dan niet zo volgestouwd met games, maar ingericht als gezellige huiskamer.” Daarin onder meer karoakebooths, airhockey, Space-invaders, Pacman en Japanse games.”

Het restaurant gaat waarschijnlijk halverwege augustus open, de arcaderuimte een maandje later, zo zegt Van Balen. Het exacte menu en de openingstijden zijn nog niet bekend. 

Volledig scherm
Posters op de deur bij Koudijs © Bart Gotink/BD

Blogs