Volledig scherm
Café Tweekeerbellen in de Snellestraat © Google maps

Horecanieuws: Café Tweekeerbellen wordt omgebouwd tot gin-tonic en cocktailbar Bobby's Bar

Di 28 mei. Café Tweekeerbellen gaat binnenkort weer open, maar voor lang zal dat niet zijn. Eind van het jaar wordt het studentencafé namelijk omgebouwd tot Bobby's Bar, een gin-tonic en cocktailbar met een zeer uitgebreide drankenkaart, zo vertelt de nieuwe uitbater.

Door Bart Gotink

Café Tweekeerbellen in de Snellestraat was tot de sluiting vlak na carnaval de thuisbasis van verschillende studentenclubs. Het ruim 20 jaar oude café is echter enige tijd dicht geweest omdat de zaak is overgenomen door GJD Horeca, een bedrijf dat al meerdere horecazaken exploiteert.  Één van die bedrijven is Bobby's Bar, waarvan al vestigingen te vinden zijn in Eindhoven, Helmond en op een boot in Breda.

Tapasaschtige planken

En Bobby's Bar zal dus ook een vestiging krijgen in de Snellestraat, zo laat Geert Blenckers van GJD Horeca weten. En die zaak kenmerkt zich door de uitgebreide drankkaart, vertelt de Helmondse horeca-ondernemer. ,,We noemen het wel een gin-tonic en cocktailbar. Maar als mensen bijvoorbeeld zin hebben in een bijzonder en lokaal speciaalbiertje, dan hebben we dat ook altijd.” Daarnaast komen er ‘maaltijdvervangende’ hapjes op de kaart, aldus Blenckers: ,,Denk daarbij aan grote, tapasachtige planken.”

De bar zal centraal staan in de nieuwe zaak, die gevestigd is tussen kledingwinkel Scotch and Soda en sportkroeg Legens Sportsbar. De vijfde Bobby's Bar in Brabant moet straks in elk geval een ‘hippe, warme en onderscheidende sfeer meekrijgen'. ,,Daarover krijgen we veel complimenten in onze vestigingen”, zegt de Helmonder. Daarvoor is wel grote een verbouwing nodig, en het duurt nog eventjes voordat alles daarvoor rond is en daarom gaat het studentencafé tijdelijk weer open tot alles rond is. ,,We hopen in het najaar te kunnen starten met de verbouwing”, schat hij nu in. Een exacte datum is er dus nog niet. 

Zeven dagen per week open

De openingstijden worden in elk geval ook een groot verschil. Waar Tweekeerbellen pas om 20 uur open gaat op woensdag tot en met zaterdag, is Bobby's Bar in principe zeven dag in de week open en richt deze zaak zich ook op de borrel in de namiddag.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch